6 iunie 2020, 14:49

25 martie – Ziua națională a pădurilor

Ziua de 25 martie simbolizează din anul 2017 Ziua națională a pădurilor.

Această Sărbătoare a fost instituită printr-un proiect de lege adoptat de Parlament în 28 februarie 2017 și promulgat de președintele României în data de 20 martie. Potrivit actului normativ, autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură, administratorii pădurilor proprietate publică a statului, ocoalele silvice private, împreună cu autorităţile publice locale şi organizaţiile neguvernamentale pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a Pădurilor.

Inițiatorii au prezentat în expunerea de motive că „Luna plantării arborilor”, instituită în România între 15 martie-15 aprilie este unul dintre cele mai importante evenimente silvice şi ecologice. Este perioada în care este subliniată importanţa pădurilor, rolul esenţial pe care îl au în menţinerea echilibrului ecologic.

Tot în expunerea de motive, iniţiatorii fac referire şi la faptul că Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia A/RES/67/200 din 21 decembrie 2012, prin care a declarat ziua de 21 martie a fiecărui an drept Zi internaţională a pădurilor, sărbătorirea acestei Zile bazându-se pe rezultatele foarte bune ale Anului internaţional al pădurilor, marcat în 2011. Inițiativa își propune să sporească gradul de conștientizare asupra gestionării, conservării și dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de suprafețe forestiere, în beneficiul generațiilor prezente și viitoare, potrivit europafm.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.