Pentru majoritatea, weekend-ul si în special duminica, înseamnă lenevit, ceea ce este total greșit. De ce? Pentru că zilele următoare îți va fi foarte greu să te acomodezi!
Date fiind toate aceste, în acest articol te vom învăța cum să combini utilul cu plăcutul, încât să ai atât un weekend plăcut, cât și o săptămână mult mai ușoară.
Prin activitățile de mai jos, pe lângă faptul că îți vei petrece timp de calitate, vei reuși să te pregătești psihic și fizic pentru zilele de muncă. Iată care sunt secretele despre care aminteam mai devreme:
- 1.Trezitul de dimineață
Corpul nostru functionează după un ceas natural, iar dacă în timpul saptamanii ora de trezire este la 7, somnul pană la pranz în weekend ne va scoate din rutina și ne va indispune. Orele diminetii pot fi excelente pentru sport, cumpăraturi sau mici activitați casnice care au rămas neterminate din ziua precedenta.
- 2.Planificarea programului din săptămâna următoare
Durează doar câteva momente să ne gândim în avans la săptamana urmatoare si să ne planificăm activitățile, astfel vom salva timp dintr-o perioadă aglomerată cu muncă și vom avea toate lucrurile puse la punct. De exemplu, faptul ca facem o lista cu ce anume vom găti, sau ne planificăm o parte din activitățile administrative, ne va ajuta nu doar să câștigăm timp, dar vom avea și senzația de mulțumire că suntem în control asupra lucrurilor pe care le avem de facut. Chiar dacă weekend-urile sunt doar pentru noi și nu vrem să auzim de nimic legat de job, o planificare sumară a task-urilor și stabilirea unor țeluri pentru săptămâna urmatoare, ne va ajuta să regrupăm cănd apare ceva neprevazut.
- 3.Exersarea creativității
De obicei, weekend-urile trebuie să fie diferite, dar asta nu înseamnă că trebuie să devedim complet leneși și să uităm de responsabilități. Un job care presupune rigurozitate, urmărirea deadline-urilor și îndeplinirea unor task-uri precise, nu mai lasa loc si de creativitate, iar o rupere de rutina prin exersarea pasiunilor și deprinderilor de abilitați noi, ne ajută să ne relăxam, menținând, ăn același timp, celulele creierului într-o continuă dezvoltare.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol