31 mai 2020, 10:47

3 ceaiuri care nu trebuie să-ți lipsească din casă

Toți știm că ceaiul este esențial pentru susținerea imunității și a unei vieți mai sănătoase, însă, cunoaștem și ce beneficiu are? Care ne ajută să ne menținem sănătatea, forma ori să scădem din greutate și de ce este indicat să consumăm anumite tipuri de ceai? Așadar, iată și explicația:

Ceaiul verde

sursa: BunaDimineata.ro

Ceaiul verde este recunoscut pentru calitățile sale, mai ales pentru faptul că este o sursă bună de antioxidanți. Există două modalități de preparare, una fiind cea de uscare a frunzelor în tigaie și apoi adăugată apă clocotită peste ele și a doua și cea mai des folosită, infuzia clasică. Astfel, ceaiul verde va arde calorii și îmbunătățește funcțiile organismului atât din punct de vedere psihic, cât și fizic.

Efectele benefice nu vor întârzia să apară, așadar, consumat cu regularitate te va ajuta să previi apariția unui accident vascular cerebral. Specialiștii în domeniu ne recomandă să înlocuim cafeaua cu o cană de ceai verde.

Ceaiul negru

sursa: socializam.com

Studiile de specialitate făcute pe baza diverselor tipuri de ceai au scos la iveală faptul că ceaiul negru, consumat cu regularitate, poate ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a tumorilor, în special la nivelul colonului. Totodată, combate infecțiile virale și întărește imunitatea. Ceaiul negru te ajută să elimini toxinele din organism într-o manieră destul de ușoară și rapidă, oferind o stare de bine și eliminând oboseala.

Ceaiul alb

sursa: TopRemediiNaturiste.ro

Ceaiul alb este ideal în dietele de slăbit și în același timp ajută la întărirea organismului, datorită dozei mari de antioxidanți. Chiar dacă ceaiul verde se bucură de cea mai mare popularitate, ceaiul alb este extrem de benefic pentru o piele frumoasă, sănătoasă, un organism detoxificat și un corp mai suplu cu doar 2-3 căni din acest ceai în fiecare zi.

Cantitatea sa triplă de antioxidanți față de ceaiul verde, ceaiul alb ajută la îmbunătățirea circulației sangvine, ajută la regenerarea ficatului, reduce nivelul de colesterol din sânge și încetinește activitatea substanțelor care contribuie la limitarea colagenului și elastinei. Prin urmare, putem spune că ceaiul alb previne și o îmbătrânire prematură.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.