21 iunie 2024, 4:03

3 Comori naturale ale României, pe care oricine ar vrea să le vadă. Tu știai ce minuni ascunde țara ta

După cum ne-am obișnuit cu toții, sezonul estival este destinat concediilor, astfel, până să dați buzna în destinațiile din afara granițelor, căutați să vedeți adevărata splendoare a României, de care veți fi acaparați!

Deși ignorăm asta, țara noastră este o sursă de frumuseți naturale, care sunt umbrite de dezinteresul total al celor care le-ar putea pune în valoare, astfel, vă punem la dispoziție 3 minuni ale naturii, care se află chiar sub nasul nostru:

  • 1. Tunelul Iubirii

Destinat în special îndrăgostiților, „Tunelul Iubirii” reprezintă un loc inedit numai bun de vizitat și de fotografiat. Acesta este constituit de o porțiune de cale ferată dintre orașele Oțelul Roșu și Caransebeș, care a devenit una din atracțiile de baza pentru turiștii din întreaga lume, după formarea boltei de arbori, ce redă un peisaj unic în România.

Dezamăgitor, este faptul că mulți români nici măcar nu știu de existența acestui loc magic, mergând în schimb să viziteze tunelul similar din Ucraina.

Sursa: omofon.com

  • 2. Canionul Șapte Scări

Deși este localizat chiar pe Valea Prahovei (o zonă destul de accesată), „Canionul Șapte Scări”, pare să fie un loc aproape neștiut.

Acesta se află la o altitudine de aproximativ 1100-1200 de metri în vecinătatea stațiunii Predeal  și este format din șapte chei săpate în calcar, găzduind un număr de șapte cascade.

Sursa: radsor.ro

  • 3. Lacul Ochiu Beiului

Pe lângă faptul că oferă o imagine cu totul impresionantă, lacul, ascunde o legendă tristă care se împletește perfect cu priveliștea.

În urmă cu câțiva ani, fiul unui renumit bei ce domnea peste ținut, aflat la vânătoare, a întâlnit fiica unui păstor de care s-a și îndrăgostit lulea. Statutul social diferit, însă, a stat în calea iubirii dintre cei doi, motiv pentru care beiul a ordonat uciderea tinerei. De atâta amărăciunea în urma pierderii dragostei, băiatul a vărsat lacrimi până ce a format lacul care azi îi poartă denumirea.

Locul prin de atâta nostalgie se află în „Munții Aninei” și se pare că nu îngheață niciodată, asemeni iubirii pe care beiul i-a purtat-o fetei.

Sursa: info-herodot.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol