CITIRE

3 companii importante și-au unit forțele pentru a ...

3 companii importante și-au unit forțele pentru a crea un avion electric

Ce se întâmplă atunci când o firmă de mașini, una de avioane și una de tehnologie își unesc forțele? Proiectează un avion electric! Rolls-Royce, Airbus și Siemens lucrează la proiectul care va conduce aviația spre o zonă eco, informează BBC.com.

Programul este numit E-Fan X și prin acesta se dorește ca trei motoare electric cu jet să fie puse pe avionul britanic BAe 146 – o aeronavă comercială de capacitate medie. Companiile doresc să facă primul zbor de demonstrație până în 2020 și să-l comercializeze începând cu 2030. Graba este datorată presiunii din partea Uniunii Europene care vrea să scadă poluarea din domeniul aviatic. Până în 2050, Comisia Europeană cere reducerea emisiilor de carbon cu 60%, scăderea cu 90% a poluării cu oxid de azot și cu 75% a poluării fonice. 

Sursă imagine: theengineer.co.uk

Investițiile suportate de companii se ridică la sume gigant – zeci de milioane de lire. În momentul de față, zboruri avioane comerciale 100% electrice sunt doar proiecte la care cercetătorii și inginerii trebuie să muncească. Unul dintre dezavantaje – și poate cel mai important – este greutatea bateriilor.

[Sursă imagine cover: theengineer.co.uk]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.