19 aprilie 2024, 16:27

3 idei de afaceri pe care să le pornești cu mai puțin de 500 de lei

Te încântă ideea de-a avea propriul business? Bazează-te pe cunoștințele tale acumulate de-a lungul timpului, indiferent că sunt puține sau multe, și nu uita să ai încredere în forțele tale. Ceea ce trebuie să mai ai în vedere este viitorul și pasiunile/talentele tale. Așadar, cine nu și-ar dori să deschidă o afacere care să pornească cu doar 500 de lei? Iată câteva sugestii:

Business Auto

sursa: mydaytondailynews.com

Dacă te pricepi la mașini și chiar ai un garaj cu sculele necesare, tot ceea ce rămâne de făcut este să transformi acest loc într-un atelier auto. În cazul în care nu ai propriul garaj, alege un service mobil, mergând chiar la locul unde mașina în cauză are probleme.

Acest tip de business nu aduce un profit imediat, pentru că o mare parte a banilor va trebui reinvestită în scule și alte obiecte necesare, însă pe termen mediu îți poate aduce un venit constant. Iar pentru a emite facturi, trebuie doar să te înregistrezi ca Persoană Fizică Autorizată – procesul se derulează la Registrul Comerțului, unde durează 3-4 zile și costă aproximativ 140 de lei.

Business dintr-o activitate zilnică

sursa: thinglink.com

Timpul petrecut pe rețelele de socializare pot fi transformate ușor într-un business. De exemplu: consultant în social media – o meserie în care trebuie să îi înveţi pe alţii ce să posteze online. Ceea ce trebuie să ai în vedere este faptul că, pe măsură ce vei crește și vei avea clienţi mai mari, lucrurile vor deveni ceva mai complicate: va trebui să înveţi identitatea fiecărui brand pentru a știi exact ce mesaje să ai nevoie să serveşti clienţilor tăi.

Pentru a începe un astfel de business, ai nevoie de un site pe care îl poţi construi chiar singur, fără să ai studii de specialitate, pe site-uri precum Wix.com sau chiar WordPress. O să te coste în jur de 200 de lei şi multe ore pierdute. Recomandarea celor de la businessmagazin.ro este să începi să îţi cauţi clienţi prin prieteni sau cunoscuţi; ulterior, poţi să investi câte ceva şi în Google Adwords. Iar pentru a emite facturi, trebuie doar să te înregistrezi ca Persoană Fizică Autorizată – procesul se derulează la Registrul Comerțului, unde durează 3-4 zile și costă aproximativ 140 de lei.

Business din CV-urile altora

sursa: hrsoft.com

Un CV trebuie permanent actualizat, tradus în engleză pentru a arăta impecabil. Aici poate interveni scriitorul de CV-uri: colectează informaţiile în stare brută şi pune în ordinea corectă şi mai ales în forma corectă. Pentru a deveni expert în CV-uri nu îţi trebuie altceva decât o conexiune la internet: unde găseşti toate informaţiile, îndrumările şi exemplele de care ai nevoie.

Un astfel de business necesită crearea un portofoliu în una din numeroasele site-uri care te lasă să „expui” lucrările gratuit, precum: Carbon Made, PortfolioBox sau Behance. Următorul pas este să cauţi site-uri de freelancing (cel puţin în primă fază, pentru a ţine costurile jos) precum Upwork (fostul Elance), Fiverr sau varianta românească, Microjoburi. Aici poţi cere în jur de 50 de lei pentru fiecare CV editat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol