12 august 2020, 11:58

3 inventatori uciși chiar de propriile invenții

De cele mai multe ori curiozitatea și pofta de cunoaștere au generat invenții inedite și au contribuit astfel la progresul umanității. Totuși, mai puțin cunoscut este faptul că aceste invenții au dus în unele cazuri chiar la moartea inventatorilor. Acești pionieri ai științei au plătit prețul suprem pentru ca noi să ne bucurăm de rodul muncii lor.

William Bullock (1813 – 1867)

sursa: naukrinama.com

William Bullock a fost un inginer american, a cărui invenție din 1863 a revoluționat industria tipăritului: o presă mai eficientă și mai rapidă. Creația sa a fost în final și cea care i-a adus moartea. În timp ce lucra la reparațiile unei prese, acesta și-a prins piciorul în roțile mașinăriei. Deși a reușit să evadeze din strâmtoare, în câteva zile o cangrenă i-a cuprins piciorul, iar Bullock a murit în timpul operației de amputare a piciorului.

Jean-Francois De Rozier (1754 – 1785)

sursa: techlog360.com

Jean-Francois, profesor de fizică și de chimie, a fost martor în 1783 la primul zbor al unui balon, eveniment care a născut în el pasiunea pentru zbor. După ce a asistat la ridicarea unui balon având succesiv la bord, o oaie, o găină și o rață, acesta a prins curaj și a realizat primul zbor controlat de un om. Fără a se opri acolo, De Rozier a planificat trecerea Canalului Mânecii, din Franța către Anglia. Acesta avea să fie ultimul lui zbor. După ce s-a ridicat la o înălțime de 450 de metri, balonul s-a dezumflat, cauzând căderea lui și inevitabil, moartea pasagerului.

Louis Slotin (1910 – 1946)

sursa: alchetron.com

De naționalitate canadiană, Slotin era unul dintre cercetătorii implicați în proiectul Manhattan (proiectul SUA de dezvoltare a bombei atomice). În timpul experimentelor de laborator, acesta a scăpat accidental o sfera de beriliu pe o altă sferă care conținea plutoniu. Inevitabil, o reacție chimică a avut loc, iar martorii au declarat că au văzut o strălucire albastră căreia i-a urmat un val de căldura. Ghinionistul savant a fost dus de urgență la spital, însă a murit 9 zile mai târziu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.