CITIRE

3 lucruri mai puțin cunoscute despre Marele Zid Ch...

3 lucruri mai puțin cunoscute despre Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc este una dintre cele mai impresionante construcții realizate vreodată de om. Nu există manual de istorie care să nu pomenească de el. De aceea, în fiecare an, milioane de turiști se înghesuie să vadă această minune arhitecturală. Este bine știut că Marele Zid Chinezesc este cea mai lungă structură construită vreodată de om și că realizarea lui a durat aproape 2000 de ani.

Totuși, pe lângă toate acestea, Marele Zid Chinezesc ascunde și alte povești, mai puțin știute. Iată-le!

Pentru construcția Marelui Zid Chinezesc au fost sacrificați aproape un milion de oameni

sursa: news.nationalgeographic.com

Marele Zid Chinezesc nu este doar cel mai lung zid de pe Terra, ci și cel mai lung cimitir. Inițial, principala forță de muncă folosită pe șantier erau soldații. Peste 300.000 de soldați au fost repartizați de împăratul Qin Shi Huang pentru a demara construcția.

De-a lungul timpului, pe șantierul Marelui Zid au fost aduși prizonieri, sclavi, deținuți și țărani. Din cauza muncii grele și a extenuării, mulți dintre ei mureau și erau îngropați chiar lângă zid sau chiar în el. Potrivit estimărilor, aproximativ 1 milion de oameni au murit pentru a construi Marele Zid Chinezesc.

Marele Zid Chinezesc a fost construit cu mortar din orez

sursa: splendidtable.org

Mortarul folosit ca element de legătură între cărămizile zidului era făcut dintr-o pastă lipicioasă din făină de orez și var stins. Așadar, pe șantierele Marelui Zid Chinezesc, făina de orez avea utilitate dublă: servea atât ca hrană pentru muncitori, cât și ca material de construcție.

Cercetătorii au descoperit că făina de orez lipea cărămizile atât de bine, încât pe multe sectoare nu cresc buruieni nici măcar în ziua de astăzi.

Pe Marele Zid Chinezesc se organizează frecvent maratoane

sursa: mybestruns.com

În fiecare primăvară, monumentala construcție este asaltată de… sportivi. Pe 13 mai, aici are loc Maratonul Marelui Zid, una dintre cele mai dificile curse din lume.

2.500 de participanți, din 60 de țări, iau startul în fiecare an în această competiție.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.