5 mai 2024, 10:52

3000 de euro ca să te muți în Spania! Vezi care sunt condițiile

Este cât se poate de real. Există orașe în Spania care vă plătesc dacă vă doriți să locuiți în ele. Unele orașe din Spania oferă sume care pot ajunge inclusiv până la 3.000 de euro dacă veți alege să locuiți în ele.

Conform ultimului recensământ realizat în perioada dintre anii 1975 și 2021, Spania a cunoscut o creștere a numărului populației de peste 13 milioane de locuitori.

Aproape de origini, viața la țară.  Există municipalități în care numărul de locuitori este foarte mare. Însă, nu peste tot este așa. În partea opusă apare problema numită „Spania goală”, în care găsim orașe practic abandonate. Pentru a fi repopulate și salvate de la abandon, în aceste locuri se oferă locuințe și locuri de muncă.

Problema numărului redus de populație din unele orașe din Spania este evidentă. Însă, mai ales după pandemie, par să existe tot mai mulți oameni care aleg să-și schimbe viața de la oraș cu cea de la țară.

Aceștia își fac bagajele și aleg să trăiască o viață mult mai apropiată de natură, cu costuri mai puține de întreținere și cu mâncare mult mai naturală.

Există destui oameni care datorită jobului sau a stilului de viață pot locui nestingheriți într-un sat mai retras. De ce nu…unul izolat din Spania?

Este și cazul orașului Ponga, care este situat în munții Asturiei și care oferă posibililor săi noi locuitori, ajutoare de până la 3.000 de euro, scrie Okdiario.

O situație asemănătoare este și în Olmeda de la Cuesta, în Cuenca. Aici primăria oferă suma de 3.000 de euro celor care decid să se stabilească în această localitate. Cerința suplimentară este ca aceștia să se angajeze și să își construiască o casă în următorii trei ani de la sosirea lor.

În orașul O Griegos în Teruel, oamenii „cedează” chiria pentru primele trei luni, la casa pe care doriți să o închiriați pe termen mai lung. În timp ce în orașele din Galicia A Xesta (în Pontevedra) și Rubina (în Ourense) puteți primi ajutor financiar de la 150, respectiv 100 de euro.

Acestea sunt doar câteva dintre orașele în care poți să trăiești liniștit, să lucrezi și să primești un sprijin financiar care te poate convinge să-ți schimbi viața. Mai multe locații unde se un astfel de sprijin financiar, găsiți aici VenteaViviraUnPueblo.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol