30 noiembrie 2020, 6:12

4 luni de închisoare pentru o postare pe Facebook despre COVID-19. Ce conținea aceasta

Un taximetrist din Singapore a fost pedepist cu patru luni de închisoare după ce a recoamndat oamenilor pe Facebook să își facă provizii, de teama impunerii unor noi restricții împotriva noului coronavirus. Autoritățile au somat bărbatul deoarece au considerat că postarea acestuia creează panică și dezinformare în rândul utilizatorilor platformei, scrie Agerpres, potrivit Reuters.

Kenneth Lai Yong Hui, un șofer de taxi 40 de ani din Singapore, a scris pe un grup de Facebook un singur comentariu: „Mai bine v-aţi face provizii pentru următoarea lună”, adăugând și faptul că guvernul va închide restaurantele și cafenelele, iar supermarketurile vor fi deschise doar două zile pe săptămână. Mesajul bărbatului a fost imediat sancționat de mai mulți membri ai grupului, iar autoritățile au primit chiar și o plângere împotriva bărbatului, pe motiv că încearcă să răspândească zvonuri false.

Chiar dacă mesajul a fost șters de bărbat la imediat după 15 minute, procurorul public a cerut o pedeapsa pentru a-i descuraja și pe ceilalți utilizatori ai platformei de socializare să răspândească astfel de comnetarii.

Această pedeapsă vine în contextul în care, în Singapore  au fost câteva alte valuri de cumpărături haotice, de teama pandemiei de coronavirus, motiv pentru care autoritățile au impus pedepse dure împotriva celor care încalcă regulile de carantinare și care răspândesc zvonuri sau dezinformare.

„Această luptă psihologică împotriva răspândirii fricii şi isteriei este la fel de importantă ca şi cea pentru a împiedica răspândirea COVID-19”, a susţinut procurorul Deborah Lee în documentul prin care solicita sentinţa cu închisoarea pentru taximetrist, mai arată susrsa citată.

În consecinţă, Kenneth Lai Yong Hui, care s-a reprezentat singur în faţa instanţei, a primit miercuri o pedeapsă „exemplară” de 4 luni de închisoare.

Sursă Foto: diez.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.