4 iulie 2020, 20:46

4 metode care te vor învăța să citești de 2 ori mai repede

Chiar dacă îți place să citești și găsești cărți din belșug la prețuri rezonabile, sunt momente în care timpul te presează și, uneori, ești tentat chiar să renunți, ceea ce noi nu am încuraja niciodată. Așadar, o primă soluție ar fi să învățăm să citim mai repede. Conform sursei inimafericita.ro, această tehnică o descoperim în cartea „Saptămâna de lucru de 4 ore” a lui Tim Ferriss. Așadar, iată cele patru metode care te vor ajuta să citești tot ce îți dorești, într-un interval de timp extrem de scurt:

Prima metodă

Pune un creion, o riglă sau pur și simplu degetul, dedesubtul fiecărui rând pe care îl citești, pentru a putea urmări mai ușor ceea ce citești. Cititul se face în salturi (sacade), printr-o serie de priviri instantanee, iar folosirea unui obiect te ajută să nu mai întrerupi cititul pentru a mai arunca o privire la ceea ce a fost citit.

A doua metodă

La fiecare rând, urmărește cu atenție al treilea cuvânt de la început și la al treilea cuvânt de la sfârșitul rândului. Această metodă te ajută să îți folosești vederea periferică pe care, altfel, o irosești pe margini. Dacă înveți să citești astfel, întreaga propoziție va fi citită cu mai puțină mișcare a ochilor. Așadar, plimbă-ți privirea din ambele sensuri pe măsură ce textul devine mai ușor.

sursa: abcnews.go.com

A treia metodă

Înainte de a ajunge să citești lejer și repede, citește cinci pagini dintr-un text, dar cât mai rapid posibil, chiar dacă este posibil să nu înțelegi textul. Acest exercițiu se va face utilizând metoda a doua, de mai sus. Prin urmare, îți vei ascuți percepția și îți vei reseta limita de viteză.

A patra metodă (testează cât de repede citești)

Adună numărul de cuvinte din 10 rânduri, apoi împarte numărul la 10 și vei obține numărul mediu de cuvinte pe fiecare rând. Înmulțește rezultatul cu numărul de rânduri de pe o pagină și vei obține numărul mediu de cuvinte pe o pagină. Așadar, dacă în mod normal citești 1,25 pagini pe minut la o medie de 330 cuvinte pe pagina, înseamnă 412,5 cuvinte  pe minut. Dacă după antrenament ajungi să citești 3,5 pagini pe minut, înseamnă 1.155 de cuvinte pe minut.

Dacă ești pasionat de cărți, încercă aceste metode și bucură-te de rezultatele excelente pe care le vei obține!


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.