21 septembrie 2021, 0:10

4 sfaturi prin care să-ți întărești relația părinte-copil

Comunicarea este esențială într-o relație, cu atât mai mult dacă ne referim la cea părinte-copil, astfel, în ultimul timp observăm cum mulți îi ignoră sensul, distrugând echilibrul vital al legăturii dintre două persoane.

Motivul principal pentru care comunicarea nu mai este abordată, este timpul prea puțin. Însă, odată ce ai devenit părinte trebuie să faci orice sacrificiu, dar câți sunt conștienți de asta?

Copilul e dirijat de emoții și instincte, însă dezvoltarea sa ține doar de cât de puternică este relația dintre el și părinte. Așadar, iată ce poți face pentru a-ți crește copilul armonios:

 

  • 1. Susține contactul fizic, oricând, oriunde!

Pentru un copil, care nu înțelege sensul cuvintelor prea bine, cel mai bun impuls este apropierea fizică.

În primul rând copilul nu trebuie să se simtă singur, pentru că dezvoltă temeri interioare, iar în al doilea rând, contactul fizic îi ajută pe cei mici să-și dezvolte libera exprimare a sentimentelor.

Sursa: woman2woman.ro

  • 2. Fă-ți timp pentru pentru cât mai multe activități împreună!

De multe ori, părinții au impresia că simpla lor prezență este de ajuns, însă lucrurile stau diferit. Copiii simt și percep lucrurile în alt mod, astfel, când vorbim de timpul pe care-l petreci alături de copilul tău, ar trebui să ne raportăm la calitate, ci nu doar la cantitate. Prin implicarea în activitățile lui ajungi să-l înțelegi, dar și să-ți întărești relația, încurajându-l să-ți acorde încredere nelimitată.

  • 3. Indiferent de situație, trebuie să-l asculți!

Copilul trebuie ascultat, chiar dacă a greșit cu ceva acesta trebuie să-și exprime punctul de vedere, pentru a fi confruntat apoi cu sfaturile și învățăturile părinților și a realiza care este calea corectă. Prin acest gest, îi oferi copilului tău curaj de a vorbi în fața ta fără perdea, de a te considera pe lângă părinte, un prieten.

Sursa: copilul.ro

  • 4. Ajută-l să-și exprime trăirile!

Foarte important la un copil, este faptul că trebuie să-și exprime emoțiile, fără teama de a fi judecat, iar aici intervine implicarea părinților. Un copil care-și expune sentimentele, este unul care va avea o abordare mai clară.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.