27 septembrie 2023, 8:20

40% dintre angajaţi consideră că la locul de muncă sunt cele mai mari șanse de a-și cunoaște perechea

Aproximativ 40% dintre angajaţi consideră că la  locul de muncă sunt cele mai mari șanse de a-și cunoaște perechea, iar jumătate dintre ei cunosc cel puţin o situaţie când colegii au depăşit graniţele profesionale în teambuilding, potrivit unui sondaj realizat  de o platformă de recrutare online din România.

Potrivit studiului, socializarea şi faptul că angajaţii petrec o mare parte a zilei la locul de muncă favorizează apariţia relaţiilor romantice la birou.

Astfel, jobul rămâne în continuare pentru angajaţi locul cel mai comun pentru a-şi găsi jumătatea, iar activităţile şi deplasările cu echipa în afara biroului, pot crea un context pentru apariţia unor astfel de relaţii, potrivit sondajului de Valentine’s Day realizat de platforma BestJobs.

Cercetarea spune ca 35% dintre angajaţii români şi-au cunoscut partenerul actual la locul de muncă sau au avut în trecut relaţii rezultate din interacţiunile profesionale.

Peste 39% spun că astfel îşi pot găsi cel mai uşor perechea, comparativ cu 13% care apelează la reţele sociale, prieteni comuni (peste 12%) sau ieşiri în oraş (aproximativ 11%).

Totodată, 48% sunt siguri că în cadrul activităţilor cu echipa în afara biroului pot apărea relaţii amoroase între colegi şi 1 din 2 angajaţi cunoaşte cel puţin o situaţie în care colegi de muncă au dezvoltat o astfel de relaţie în cadrul unor activităţi de tip teambuilding.

Aproximativ 15% dintre angajaţii care au participat la sondajul citat de Agerpres spun că au lucrat sau lucrează în prezent cu partenerul în aceeaşi companie. „Dintre cei care îşi au printre colegi jumătatea, 35% afirmă că principalul avantaj este că acesta înţelege suişurile şi coborâşurile cu care se confruntă, 19% sunt de părere că astfel se pot sprijini reciproc cu informaţii şi 16% sunt inspiraţi de partenerul lor atunci când trec printr-un blocaj creativ”, susţin autorii sondajului.

De asemenea, 16% sunt de părere că sunt mai buni la job atunci când lucrează alături de partener şi astfel scad şansele de a intra în burnout mai ales în contextul în care împart biroul de acasă.

Sursa foto: pexels.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol