Site icon Editia de Dimineata

5 alimente care nu ar trebui să îți lipsească din dietă

Alimentația sănătoasă stă la baza unei vieți armonioase și lipsite de probleme de sănătate. Majoritatea studiilor în acest domeniu indică faptul că substanțele nutritive, alături de oxidanți sunt recomandate pentru echilibru și stare de bine.

Există alimente care pot fi consumate cu plăcere în fiecare zi și care sunt benefice organismului, iar în rândurile următoare poți descoperi 5 dintre acestea, pe care să le introduci și tu în dieta zilnică (dacă nu ai făcut acest lucru până acum).

Ce ar trebui să consumi pentru a fi sănătos și plin de viață. 5 alimente care nu ar trebui să îți lipsească din dietă

  1. Nuci

Se spune adesea că nucile sunt hrana perfectă pentru creier, și nu doar pentru asemănarea vizibilă dintre cele două, ci pentru nutrienții oferiți.

Consumate ca atare în fiecare zi, fără a depăși un sfert de ceașcă, nucile au cele mai bune calorii, sunt o bogată sursă de minerale și ajută la menținerea sănătoasă a sistemului nervos.

Nucile conțin potasiu, fier calciu, magneziu, cupru și zinc, minerale atât de necesare organismului. Practic, cu o mână de nuci consumată în fiecare zi, poți beneficia de porția corectă de vitamine și minerale.

  1. Avocado

Originar din Mexic, avocado este un fruct  bogat în grăsimi sănătoase, numite și mononesaturate, conține vitaminele A și C, categoria de vitamine B, precum și calciu.  Ajuns la maturitate, avocado se poate consuma ca atare, în salate, sosuri, paste, sandviciuri și shake-uri, fără să își piardă din proprietăți.

Cât despre beneficii, datorită proprietăților oxidante, avocado ajută la îmbunătățirea vederii și poate proteja celulele hepatice. Consumate cu moderație, respectiv chiar și un fruct pe zi, avocado este recomandat pentru cei care vor să adopte o alimentație sănătoasă.

  1. Broccoli

Deși este destul de controversat, mai ales în perioada în care părinții introduc alimentele solide în meniul copiilor, broccoli este un alt aliment care nu ar trebui să lipsească din alimentație.

Cu un aport mare de vitamina K și C, broccoli poate reduce nivelul de colesterol din sânge și ajută la susținerea sistemului osos. Circulația sanguină poate fi îmbunătățită odată cu introducerea acestui aliment în organism, în mesele de zi cu zi. Însă pentru un plus de suplimente, poți opta și pentru Evogen Nutrition, pe Nutriland.ro, și descoperi un produs care sa te ajute să ai un corp armonios și sănătos în același timp.

  1. Pește

Dietele vetegariene permit consumul de pește și sunt recomandate pentru un stil de viață sănătos. Propuse adesea în dietele de slăbit, peștele poate fi consumat în variate forme, de cel puțin 3 ori pe săptămâna.

Este știut faptul că acest tip de aliment nu îngrașă și că este o carne sănătoasă, care conține Omega 3 atât de necesar pentru întregul organism. Seleniul și vitamina D sunt recomandate pentru o bună funcționare a inimii și protejarea vaselor de sânge, de aceea, peștele de orice fel ar trebui introdus în alimentație.

  1. Roșii

Vitamina B6, niacina, magneziul și tiamina se regăsesc din plin în roșii. Așa cum este știut, roșiile consumate în mod regulat reduc riscul apariției cancerului și susțin celulele sănătoase ale organismului.

Preparate sau consumate ca atare, roșiile sunt excelente pentru menținerea unui indice glicemic corect, de aceea, este recomandată introducerea acestora în alimentația zilnică.

Așadar, aceste 5 alimente sunt extrem de benefice pentru întregul organism, iar studiile de specialitate au dovedit acest lucru de-a lungul timpului. Dacă vrei o alimentație sănătoasă și echilibrată, poți opta pentru fructele și legumele de mai sus, fie consumate crud, fie în preparate gătite.

 

Exit mobile version