CITIRE

5 Ani cu Bookster! „Oare oamenii mai citesc?...

5 Ani cu Bookster! „Oare oamenii mai citesc?”

Prima bibliotescă publică modernă pentru companii din România, Bookster ,împlinește luna aceasta 5 ani de la înființare. Biblioteca a început de la un birou mic închiriat cu 2 angajați, 2 calculatoare și câteva cărți. Azi, are 40 de angajați și peste 60.000 de materiale.

„Oare oamenii mai citesc?”. Plecând de la această întrebare pe care și-au pus-o încă de la început, cei de la Bookster au ajuns la concluzia că statistic, românii citesc, în medie, 1-2 cărți pe an și nu cheltuie mai mult de 5 euro pentru cumpărarea acestora. Accesul la lectură este limitat, fie din cauza lipsei de timp sau de resurse, dar și din cauza culturii slab orientate spre lectură. Astfel, a luat naștere Bookster.

Sursa https://storience.com

„Acum 5 ani mi-am propus să pornesc o bibliotecă modernă care, prin cărți faine și lectură de calitate, să inspire oamenii să își descopere visele și să le atingă. ‘Cum poți tu, un singur om, să schimbi ceva? Tu ești doar o picătură într-un ocean!’, mi-a spus mama convinsă că voi pierde timpul aiurea și voi fi dezamăgit. Nu știam atunci câți oameni mai citesc. Am sperat doar că în România mai există oameni care visează la o viață mai bună…”, spune Bogdan Georgescu, CEO și  fondator Bookster.

În decurs de 5 ani, aproximativ 45 000 de abonați au împrumutat cărți și articole de peste 1.4 milioane de ori, așadar, Bookster devine cel mai tare beneficiu”, pe care îl au angajații din partea companiilor, spune Monica, angajată Genpact, fapt ce i-a determinat pe deținătorii de companii să își susțină angajații să se dezvolte cu ajutorul ei.

Iulia, angajată BCR, mărturisește: „Mă bucur că a apărut Bookster și că există acest aranjament cu companiile. Suntem foarte ocupați și rareori mai avem timp să intrăm într-o librărie sau bibliotecă. Deși online-ul câștigă tot mai mult teren, eu ador să țin o carte în mână și să o răsfoiesc. Biblioteca Bookster a  îmbinat ambele experiențe și asta e grozav”.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.