CITIRE

5 greșeli pe care le facem vara atunci când ne ale...

5 greșeli pe care le facem vara atunci când ne alegem încălțămintea. Cum să evităm disconfortul

Pentru că suntem în plin sezon estival, când căldura ne cauzează disconfort, articolul de azi va fi despre greșelile în materie de încălțăminte pe care le facem în perioada verii și care ne complică existența.

Deși ne plac anumiți pantofi care sunt în trend, de cele mai multe ori nu se potrivesc piciorului nostru sau nu sunt adecvați anotimpului. Așadar, iată care sunt principale cauze care duc adesea la rănirea picioarelor:

  • 1. Porți pantofi prea înguști.

Pe lângă faptul că îți dau un aspect neplăcut, cauzează umflarea piciorului, care, evident duce la afectarea circulației, iritații ale pielii și deformare.

Sursa: brightside.me

  • 2. Talpa prea lungă

Aceeași problemă a aspectului urât se întâmpină și în această situație, iar în plus, o talpă cu mult mai lungă (mai ales dacă ai papuci) îți dă senzația de ciudat, de nesiguranță, iar pe timpul verii e posibil să transpiri, ceea ce duce la imposibilitatea de a te deplasa într-o pereche de încălțări mai mari.

Sursa: brightside.me

  • 3. Talpa prea scurtă

Nici prea lungă, dar nici prea scurtă, pentru că piciorul trebuie susținut în totalitate și, dacă într-o pereche de încălțări joase ai putea face față, într-o pereche de sandale cu toc de exemplu, ați risca o vătămare destul de periculoasă.

Sursa: brightside.me

  • 4. Materialele proaste

În special în perioada călduroasă, este recomandat să porți încălțări din materiale naturale, deși sunt mai scumpe, cu siguranță sunt cea mai bună alegere, de ce? Pentru că așa eviți în primul rând mirosul neplăcut sau infecțiile fungice.

Sursa: brightside.me

  • 5. Talpa foarte subțire

Pantofii cu o astfel de talpă, purtați mai mult de ½ ore pe zi, când temperaturile ridicate, va pot aduce mari probleme de sănătate, cum ar fi arsurile.

Sursa: brightside.me


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.