21 ianuarie 2022, 5:40

5 locuri din București unde poți mânca cei mai buni mici

Echipa redacției Edițiadedimineață.ro și-a propus pentru acestă săptămână să facă o cercetare culinară având ca scop descoperirea celor mai bune 5 locuri din București unde poți mânca cei mai buni mici.

Pentru că deja știm cu toții de existența restaurantelor La Gil și Cocoșatul, care sunt vestite pentru micii pe care aceștia îi servesc, am ales din start să omitem aceste locații, pentru ca altele să fie descoperite.

Locul 5

Terasa Rustică Foișor (adresă B-dul Ferdinand 32-34)

Micii au fost destul de gustoși, iar menu scrie că este vorba despre o rețetă proprie. Făcuți la grătar cu jar, destul de suculenți și bine condimentați. Pentru 3,5 lei per mic, primești și muștar, iar locația într-adevăr este una rustică.

Cu toate acestea, pentru noi micii de la terasa de lângă Foișorul de Foc sunt pe locul 5 pentru că nimeni nu a putut să ne ajute cu informații legate de proporțiile de carne de porc, vită și oaie.

Locul 4

Hanu’ lu Manuc (str. Franceză 62-64)

Sursă: Arhiva Edițiadedimineață.ro

Restaurantul în sine este o legendă, iar terasa interioară este foarte bine amenanjată. Micii ușor condimentați, destul de groși și suculenți sunt preparați de Iustin, bucătarul șef, pe un grătar cu jar.

Se pare că mititeii de aici sunt făcuți cu o reteță propusă către o firmă ce se ocupă de pastă, având amestec de 50% carne de porc, aprox. 30% carne de vită și restul carne de oaie.

Dezavantajul este că nu poți comanda la bucată, existând deja un meniu prestabilit care conține 3 mici, o porție de cartofi prăjiți și muștar, fiind la un preț de 23,5 lei. Cu toate acestea timpul de așteptare a fost unul relativ scurt pentru o zi din timpul săptămânii, la prânz, mai exact undeva sub 10 minute.

Locul 3

Terasa Obor (cea de lângă hala Obor)

Sursă: Arhiva Edițiadedimineață.ro

Ei bine, bronzul este adjudecat de micii din Piața Obor, de la vestita terasă de lângă hală. Cu toate că nu am reușit să aflăm prea multe despre amestecul de carne din pasta folosită, știm doar că este vorba despre o rețetă proprie pe care o folosesc, comandând astfel compoziția de la firma care o distribuie.

Prețul unui mic este printre cele mai ieftine, 2,5 lei/mic+muștar, iar chifla este 50 bani. Timpul de așteptare depinde de numărul de persoane din fața ta, iar dacă te duci în weekend este posibil să aștepți mai mult pentru că micii se vând ca pâinea caldă.

Mititeii nu au fost atât de suculenți ca ceilalți, asta poate și din cauza faptului că sunt mai lunguieți și mai subțiri, însă au fost foarte bine condimentați.

Ceea ce merită cel mai mult este însă atmosfera de la Terasa Obor, una foarte relaxată, cu multe persoane în vârstă și cu muzică populară. Parcă și micii intră mai bine așa!

Locul 2

City Grill (str. Covaci 19)

Sursă: Arhiva Edițiadedimineață.ro

City Grill din Centrul Vechi are o varietate de mici gustoși de unde poți alege: Micii lui Iordache, Mici de Lehliu Gara, de Obor sau de Medgidia. Dintre toți, savoarea cea mai deosebită a avut-o cel numit Lehliu Gară, care era picant (conținând și boia iute) și în care predomină carnea de vită.

La fel ca micii de la Hanu’ lu Manuc, compoziția pastei de mici este în princial făcută din carne de porc, iar cele de vită și oaie/miel sunt împărțite frățește.

Grataragiul Maria, zis Bițu de către colegii lui, s-a mișcat destul de repede la grătarul cu jar încins, micii fiind gata în aproximativ 15 minute. Prețul celor 4 tipuri de mici de la City Grill este destul de ridicat, fiind cuprins între 4,9 lei și 6 lei/mic, iar pâinea este undeva în jurul a 5 lei.

De asemenea, se pare că atunci când încerci micii lui Iordache, guști de fapt dintr-o bucățică de istorie, Iordache fiind cârciumarul care a „inventat” rețeta mititelilor. Cârciuma lui Iordache se afla pe strada Covaci, puțin mai sus de locația City Grill, iar micii se pare că sunt o descoperire întâmplătoare. Legenda spune că Iordache, rămas fără mațe pentru cârnați a decis să pună carne, așa cum era, pe grătar, acest lucru dând naștere micilor cum îi știm și astăzi, iar cei de la City Grill duc rețeța mai departe.

Locul 1

Grătaru`Meseriaș (în parcare la Cora Pantelimon, vis-a-vis de Brico Depot)

Sursă: Arhiva Edițiadedimineață.ro

Fără doar și poate, cei mai buni mici pe care i-am mâncat pentru acest top au fost cei de la Grătaru` Meseriaș, o terasă micuță, amenajată în parcarea hipermarketului Cora Pantelimon).

Mititeii, vânduți în pachet de 2 sau 4, având prețul de 5 lei, respectiv 10 lei și conținând muștar și chifle, au fost extraordinari! Foarte suculenți, destul de groși și fără zgârciuri, carnea văzându-se cu ochiul liber că este una foarte curată.

De asemenea, timpul de așteptare nu a fost unul foarte lung, micii au fost scoși de pe grătarul cu jar fix din fața noastră, dat fiind că amplasarea grătarului este una vizibilă pentru oricine.

Grataragiul, care a dorit totuși să rămână misterios, nu ne-a spus decât că este vorba despre o rețetă proprie, pe care nu o prepară acolo, dar care respectă anumite cerințe legate de compoziție. Proporția de carne din pasta de mici este una de 60% carne de porc și 40% carne de vită.

Pentru gustul, compoziția și prețul avantajos, Grătaru` Meseriaș merită cu desăvârșire aurul acestui top, iar de fiecare dată când treceți prin zonă (sau chiar dacă nu), recomandarea noastă este să încercați mici de aici.

[Sursă imagine cover: retetepractice.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

 1. Mihai Visan

  13 septembrie

  Terminati-va cu idiotenia ca se pune carne de oaie in mici. Nu stiu care a fost tampitul care a raspandit idea asta.
  Mici:
  toata carnea de pe vaca
  slanina de porc (numai slanina)
  supa de os de vaca, sifon, sare, bicarbonat, condimix si bataie.

  • Manuela Dinu

   14 septembrie

   Bună ziua! Asta ne-au transmis cei de la locațiile unde am fost când am întrebat despre amestecul de carne

  • Dan

   18 mai

   Idioti sunt aia care pun carne de porc!
   Mici ADEVARATI (reteta straveche) sunt din vita (partea de la gat) cu adaos de carne de oaie .
   Asta pentru cunoscatori. Pebtru aurolaci, ”Dorei”, etc. merge orice carne.
   Ca de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere.

 2. Alecu (fără berbecu')

  13 septembrie

  Să nu pierdem din vedere rest. La cocoşatu – bd. Aerogarii, langă piata Baneasa şi/sau Caru cu bere ….. !

  • Manuela Dinu

   14 septembrie

   Bună ziua! După cum scrie și la începutul articolului, am dorit să evităm La Cocoșatu și Gil deoarece toată lumea știe despre aceste două restaurante. Asta nu înseamnă că nu sunt printre cei mai buni și acolo. Caru’ cu Bere face parte din lanțul City Grill, pe lângă Hanu’ lu Manuc, Hanul Berarilor, ceea ce înseamnă că au o rețetă comună. De aceea nu am mai pus și Caru’ cu Bere. Mulțumim pentru comentariu și pentru că ne urmăriți!

 3. Razvan

  1 mai

  Micii din reteaua City Grill (Caru’ cu bere, Hanul Berarilor, s.a.) sunt cam cei mai prosti mici pe care i-am mancat vreodata.
  Cei din fata de la Brico Depot Pantelimon (Grataru’ Meserias) cei de la Terasa Obor (intre piata si hala) sunt de departe cei mai gustosi mici mancati in Bucuresti.
  Foarte buni am mai mancat la o mica”bomba” de cartier plasata intre Autogara Obor si Gara de Est (Obor) si la o terasa la fel de “selecta” pe langa Piata Sudului.
  Terasa de la Foisoru’ de Foc in 2018 nu au mai deschis.
  Micii de la Cocosatu’ nu mai sunt ce au fost iar cei de la Gill… am jurat sa nu mai pun gura vreodata pe asa ceva. Rai de tot!
  Deci topul meu pentru 2018 e asa:
  1. Grataru’ Meserias (chiar langa intrarea Brico Pantelimon);
  2. Terasa Obor (intre piata de legume si hala);
  3. si 4. Terasa no name plasata intre Gara si Autogara Obor respectiv terasa no name plasata pe o laterala a magazinului BIG Berceni cum mergi spre Piata Sudului

 4. Cipi

  24 iunie

  Deci m-am luat dupa acest review si am venit la hanul lui Manuc. Micii au fost arsi, cartofii nefacuti in rest mustarul e ok. Nu stiu dupa ce faceti voi acest top???
  Astia nu stiu sunt mici suculenti, dar no gusturile difera….
  Nu recomand Hanul lui Manuc si terasa de la foisor este inchisa.

 5. LPN

  22 august

  Buna ziua, pe baza a ce este facut acest top? Pe preferintele proprii?
  Pai atunci. Top1. Micii de la Ciotoianu!

 6. Kosty

  9 noiembrie

  Top 1
  Micii: La Ciotoianul!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.