CITIRE

5 lucruri care sunt mai bune în România față de ac...

5 lucruri care sunt mai bune în România față de acum 28 de ani

România s-a schimbat profund de la căderea comunismului, în ciuda faptului că mai există multe de făcut până să ajungem la nivelul ţărilor cu democraţie consolidată. Iată cinci schimbări fundamentale care le-a ușurat viața românilor în comparație cu traiul de acum 28 de ani!

Cumpărăturile online

Sursa b-g.by

Odată cu evoluția tehnologiei, cumpărăturile online au devenit o activitate foarte populară în rândul românilor. Acestea prezintă o serie de beneficii precum economisirea timpului,  posibilitatea de a compara prețurile, evitarea aglomerației sau posibilitatea de a comanda la orice oră. Conform unui studiu realizat de GPeC, cele mai mari sume de bani alocate pe an pentru cumpărăturile online sunt destinate turismului (1.313 lei), în achiziția de electronice și electrocasnice (1.076 lei), accesorii auto (818 lei), calculatoare, soft, hard (793 lei) și mobilă /decorațiuni interioare (715 lei).

Libera circulație și studiile în străinătate

Sursa coin-haber.com

Fie că a petrecut un sejur all inclusive la un resort turcesc, fie că urmează să încheie o afacere la Dubai sau Londra, orice român poate trece granițele României fără birocrație sau vize. De asemenea, tinerii români au posibilitatea de a beneficia de programe de studii internaționale care le oferă posibilitatea de a se dezvolta și de a cunoște diverse culturi. Se estimează că jumătate de milion de cercetători activează în afara României și zeci de mii de tineri sunt studenți în Occident.

Accesul la o viață culturală diversă

Sursa observatorulph.ro

Românii au posibilitatea de a-și petrece timpul liber după bunul plac. Față de acum 28 de ani, numărul de concerte, piese de teatru, premiere, festivaluri a crescut considerabil, oferind populației o gamă variată de a se relaxa. Cu toate acestea, există unele voci care acuză faptul că „tinerii din ziua de azi nu mai sunt la fel”, dar să nu uite că singurul mod de socializare înainte de ’89 era la un film sau o înghețată.

Varietatea bunurilor de consum

Sursa www.zenivers.ro

Dacă în vremea comunismului era o adevărată aventură să procuri portocale sau țigări Kent, astăzi, toate acestea pot fi obținute cu ușurință. Accesul populației la bunurile de consum este mult mai larg, oferta foarte bogată, iar în ultima vreme prețurile au făcut foarte accesibile computerele, frigiderele, mașinile de spălat.

Desființarea cenzurii

Sursa stelian-tanase.ro

Cenzura a fost a treia instituţie, ca importanţă, după Partid şi Securitate, care a contribuit major la menţinerea regimului comunist. Desființarea acesteia le-a permis românilor să se exprime liber, să beneficieaze de libertatea cuvântului și să formeze opinia publică. De asemenea, nimeni nu trebuie să mai vorbească în șoaptă sau să își mascheze adevăratele credințe în spatele unei doctrine.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.