18 ianuarie 2022, 1:08

5 lucruri obișnuite care sunt interzise în Coreea de Nord

Majoritate dintre noi ne bucurăm de câteva plăceri ale vieții pe care le considerăm atât de normale încât nici nu ne-am putea imagina viața în lipsa acestora. Totuși în unele state totalitare, precum Coreea de Nord, aceste lucruri sunt complet interzise, regimul comunist încercând sa controleze în totalitate viața privată a populației.

Călătoriile

sursa: roughguides.com

Călătoriile atât în țară cât și în străinătate au devenit o obișnuință pentru noi, fie că este vorba de o vacanță mai lungă sau doar de un city-break. Nu și în Coreea de Nord. Aici turiștii nu au dreptul de a călătorii în voie în interiorul statului. Dacă vrei să vizitezi țara vei putea călători doar însoțit de un ghid special și doar în anumite locuri permise. Mai mult, fotografierea este de cele mai multe ori interzisă și poate atrage pedepse grele.

Religia

sursa: carleton.ca

Libertatea religioasă reprezintă un principiu de bază al societăților democratice și majoritatea dintre noi o considerăm ceva normal. Putem să mergem la orice biserică, putem să ne alegem în mod liber religia și putem să discutăm în mod liber despre confesiunea noastră. Elita conducătoare a Coreei de Nord vede însă în religie o amenințare față de pretenția de a controla în totalitate populația. Prin urmare orice discuție cu tentă religioasă te poate trimite la închisoare.

Sărbători

sursa: spcitytimes.com

Cine nu așteptă cu nerăbdare Crăciunul pentru a ne dărui cadouri și a ne bucura de atmosfera sărbătorilor de iarnă? În Coreea de Nord însă Crăciunul este interzis complet și în loc de aceasta nord coreenii sărbătoresc cu totul altceva: nașterea lui Kim Jong-Suk, bunica lui Kim Jong-un.

Jeanși

sursa: sportsdirect.com

Când vine vorba de garderoba personală, cei mai mulți dintre noi avem cel puțin o pereche de jeanși. De fapt jeanșii sunt printre cele mai achiziționate articole vestimentare din lume. Totuși, în Coreea de Nord poți să ajungi la închisoare dacă porți jeanși, asta dacă vei avea de unde să îi achiziționezi. Regimul lui Kim Jong-un a interzis purtarea acestui articol vestimentar, deoarece în viziunea acestuia jeanșii sunt un simbol al Statelor Unite, un rival ideologic de moarte al comuniștilor nord coreeni.

Televiziunea

sursa: theodysseyonline.com

TV-ul ne pune la dispoziție sute de canale din care să alegem, pentru toate preferințele. Putem să privim emisiuni sportive, de știri, educative, desene animate, etc. opțiunile fiind extrem de variate. Totuși, în Coreea de Nord nu e același caz. Aici există doar 4 canale de știri, toate controlate de stat, în care liderul nord coreean este înfățișat în diverse ipostaze. Orice nord coreean care va încerca să privească altceva în mod ilegal, va petrece o bună parte din viață în spatele gratiilor.

[Sursă imagine cover: fithog.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.