8 august 2020, 6:09

5 motive pentru care e bine să mănânci usturoi

Îl folosim în bucătărie pentru a da o aromă specială preparatelor, însă usturoiul nu este doar gustos, ci și foarte sănătos. Acesta conține vitaminele A, B, B1, B3, B5, B6 și C, printre altele. De asemenea, conține mineralele mangan, fosfor, cupru și calciu.

Printre beneficiile usturoiului se numără:

Ajută la tensiunea arterială ridicată
Tensiunea arterială este prea mare? Adăugați un cățel de usturoi suplimentar la cina. Usturoiul are un efect pozitiv asupra inimii și a vaselor de sânge. Vasele de sânge din organism se spune că se relaxează și se extind din cauza usturoiului, ceea ce îmbunătățește circulația sângelui și reduce tensiunea arterială.

 Respinge căpușele și țânțarii
Ambele insecte detestă mirosul de usturoi, deși oamenii de știință încă nu au putut determina de ce este cazul. Cercetările arată că veți avea de-a face cu mult mai puține mușcături de țânțari dacă frecați niște usturoi direct pe piele.

Este bun pentru piele
Usturoiul conține o mulțime de antioxidanți, care au o funcție antiinflamatoare. În plus, usturoiul are și proprietăți anti-bacteriene, ceea ce înseamnă că are o funcție dezinfectantă și vindecătoare. De aceea s-a spus că acnee, negi și eczeme se vindecă mai repede dacă mâncați o mulțime de usturoi.

 Poate ajuta la îndepărtarea așchiilor
Dacă v-a intrat o așchie în deget sau în altă parte, o pensetă este suficientă pentru a o elimina, dar este posibil să aveți nevoie de ceva mai mult pentru alte așchii. Puneți un cuișor de usturoi pe partea superioară a așchiei, fixându-l cu ajutorul unui bandaj. Usturoiul va îndepărta așchia de pe piele.

Ajută la căderea părului
Prin frecarea unui cățel de usturoi tăiat pe scalp, combateți ciupercile și îmbunătățiți circulația sângelui. Acest lucru, la rândul său, face ca rădăcinile părului să fie mai bine hrănite. Trebuie remarcat, totuși, că usturoiul nu ajută la căderea genetică a părului, dar poate ajuta dacă vă confruntați cu pierderea părului din cauza unui deficit de vitamina sau a unei circulații necorespunzătoare. Spălați-vă părul după ce ați frecat usturoiul peste tot în cap.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.