15 aprilie 2024, 9:33

5 pași pentru o viață activă

De multe ori, ne lipsește din rutina zilnică mișcarea. Un stil de viață sedentar poate fi extrem de vicios, afectând sănătatea și aspectul nostru fizic. Așadar, iată câțiva pași care te vor ajuta să devi o persoană activă, cu un stil de viață sănătos:

1.Nu uita să faci mișcare în fiecare zi

Ideea de bază a unei vieți active este mișcarea. Alege câteva exerciții pe care simți că le poți face și formează o rutină zilnică.  Având în vedere orele în șir petrecute în scaunele de la birou, orice accent pus pe o activitate poate face un pas enorm pentru a te ajuta să te menții activ. Prin urmare, este esențial să faci tot ceea ce îți stă în putință pentru a lucra împotriva unor astfel de constrângeri.

2.Nu aștepta să faci mișcare doar la sală

Chiar dacă ești tentant să îți păstrezi tot efortul și energia pentru sală, nu este întotdeauna extrem de eficient, mai ales când ai o viață dezorganizată. Astfel că, este indicat să faci exercitii simple chiar și la biroul tău. În timp, vei observa că aceste obiceiuri pot fi la fel de benefice precum o ora de alergat pe banda magnetică sau pe bicicletă.

sursa: harmonycenter.ro

3.Setează un cronometru pentru activitățile fizice

În zilele noastre, majoritatea telefoanelor moderne au și un cronometru inclus în setări. Așadar, nu ezita să îl utilizezi și să îți setezi un anumit interval de timp pentru exercițiile fizice. Poți practica acest lucru și la birou, la intervale regulate, să te ridici de pe scaun și să faci câteva întinderi și câțiva pași în jurul biroului tău.

4.Mergi cât mai mult pe jos

Există câteva trucuri pe care oamenii le practică destul de des, cum ar fi: mersul pe scări ori parcarea mașinii într-un loc mai îndepărtat de locul unde vor să ajungă. Aceste acțiuni sunt extraordinar de bune și încurajăm mersul pe jos ori de câte ori este posibil.

5.Stai mai des în picioare

Comportamentul corpului este diferit atunci când stai în picioare, fiind cosiderat și acest fapt un fel de exercițiu. Așadar, încearcă să stai mai des în picioare, ca de exemplu: în mijloacele de transport. Iar când ajungi acasă, încearcă să nu te așezi imediat pe canapea, ci mai degrabă mergi în bucătărie și pregătește ceva de mâncare.

Ai grijă de corpul și de sănătatea ta, acordând mai multă atenție mișcărilor fizice în fiecare zi. O regulă simplă dar de bază, este să începi întotdeauna de astăzi. Nu lăsa niciodată pe maine, ceea ce poți face azi!


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol