4 august 2020, 2:29

6 metode prin care îți protejezi părul pe timpul iernii

Atunci când temperaturile din termometre scad considerabil ar trebui să ne îndreptăm atenția spre modurile în care să ne protejăm părul. Se știe că în perioada iernii trebuie să ne hidratăm pielea și buzele, însă un aspect pe care îl uităm este podoaba capilară.

Unul dintre cele mai devastatoare efecte ale temperaturilor scăzute asupra firelor de păr este degradarea și implicit ruperea lor.

1. Ai grijă la ceea ce mănânci

Sursă imagine: dietsinreview.com

Alimentația este un aspect foarte important al sănătății tale, atât la interior, cât și la exterior. În perioada iernii trebuie să consumi grăsimi sănătoase, pe care le găsești în alimentele bogate în Omega-3 (pește sălbatic, migdale, nuci etc). De asemenea, este important să consumi avocado, unt de cocos și ulei de măsline. Ține cont că sănătatea părului vine și din interiorul organismului.

2. Masează-ți scalpul

Sursă imagine: huffingtonpost.com

Masarea scalpului ajută să aduci viață și vigoare părului tău. În lunile cu temperaturi mai scăzute, circulația sângelui la nivelul scalpului nu este la fel de bună ca în restul anului. Pentru a asigura o bună circulație și implicit o creștere mai rapidă a părului și producerea de sebum – care protejează firul de păr de factori dăunători – masează-ți scalpul cel puțin o dată pe zi.

3. Învață să te piepteni cum trebuie

Sursă imagine: nbcnews.com

Atunci când îți piepteni părul întinzi tot sebumul care este foarte bun pentru hidratare naturală, necesară în timpul iernii. Începe de la ceafă în jos, apoi de la frunte înspre spate. Ai mai jos un video care explică în detaliu cum să eviți ruperea părului.

4. Hidratează părul 

Sursă imagine: demandstudios.com

În fiecare săptămână încearcă să-ți faci o mască din ingrediente naturale (ulei de măsline, ulei de ricin, vitamina A, miere). De asemenea, la fiecare spălare aplică balsam sau mască (indicată pentru tipul tău de păr).

În plus, specialiștii recomanda ca înainte de culcare să aplici un ser sau ulei pentru vârfuri.

5. Ține părul acoperit

Sursă imagine: cdn.skim.gs

Chiar dacă ești de părere că o pălărie, bască sau căciulă îți va deranja coafura, pentru a proteja mai bine părul de temperaturile scăzute este indicat să poți ceva pe cap (inclusiv pentru sănătatea ta!). În plus, poți folosi și o eșarfă, mai ales dacă ai părul lung și vârfurile stau pe afară.

Sigur vei găsi o pălărie care să ți se potrivească!

6. Folosește șamponul uscat

Sursă imagine: betches.com

Chiar dacă nu înlocuiește o spălare cu apă și șampon, acest spray care îți revitalizează părul făcându-l să arate ca proaspăt curățat este un dar divin! Fie că nu ai avut timp să te speli, fie că s-a pleoștit de la purtatul căciulei, cel mai bine ar fi să aplici niște șampon uscat la rădăcini. Astfel vei evita o nouă uscare cu foehnul, deci un lucru care afectează firului de păr.

De asemenea, șamponul uscat creează textură și protejează mai bine scalpul.

Tu ce trucuri mai cunoști?

 

[Sursă imagine cover: besthairdryerguide.org]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.