5 decembrie 2023, 16:55

61% dintre femei sunt mai fericite singure. De ce nu vor să se implice într-o relație?

Spre deosebire de bărbați, femeile sunt mai fericite atunci când nu sunt implicate în relații. Studii noi ne arată că viața de cuplu devine o sarcină dificilă pentru femei.

Analiștii Mintel (Global Market Research & Market Insight) spun că: 61% dintre femei sunt mai fericite atunci când nu sunt implicate într-o relație, față de 49% dintre bărbați. Studiul a mai constatat că 75% dintre femeile singure nu au căutat în mod activ o relație în ultimul an, comparativ cu 65% dintre bărbații singuri.

Potrivit răspunsurilor colectate în acest studiu rezultă că, o relație de cuplu implică mai mult efort din partea femeilor.

„Există dovezi conform cărora femeile petrec mai mult timp încercând să rezolve sarcinile domestice, în comparație cu bărbații. De asemenea, cred că depun mai mult efort emoțional” – a declarat profesorul Emily Grundy, de la Universitatea din Essex, conform adevarul.ro.

sursa: 1zoom.me

Într-o relație, femeile consumă timp și bani pentru întreținerea aspectului fizic. Se ocupă de sarcinile casnice și depun eforturi pentru rezolvarea problemelor cuplului sau clarificarea conflictelor, arată studiul.

„Femeile tind să se descurce mai bine atunci când vine vorba de stabilirea relațiilor sociale, în timp ce bărbații se bazează destul de mult pe soțiile lor și stabilesc mai greu prietenii” – explică dr. Grundy.

Potrivit sursei citate, există și o constatare conform căreia femeile care nu sunt parte dintr-un cuplu tind să aibă mai multe activități sociale și mai mulți prieteni în comparație cu cele implicate într-o  relație. În cazul bărbaților, aceștia tind să petreacă mai mult timp singuri.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol