CITIRE

7 locuri desprinse din basme în care poți evada de...

7 locuri desprinse din basme în care poți evada de agitația orașului

În lume există câteva locuri extraordinare care pur și simplu par desprinse din poveștile cu zâne. Departe de aglomerația și gălăgia metropolelor, se ascund adevărate oaze de liniște, în peisaje magice, care merită vizitate măcar o dată în viață.

Hallstatt, Austria

 

Hallstatt nu are mai mult de 1.000 de locuitori dar locația unde este situată e una cu adevărat deosebită. Pe versantul muntelui, pe o zonă îngustă de teren situată între Munții Alpi și Lacul Hallstätter se găsește un peisaj cu adevărat relaxant. Satul Hallstatt este un loc atât de spectaculos încât chiar și chinezii au creat o copie după el.

Satul Simiane-La-Rotonde din Provence, Franța

 

Câmpurile de lavandă, munții, preparatele mediteraneene, festivalurile de vară și atracțiile turistice se împletesc pentru a da farmecul regiunii Provence. Una dintre atracțiile principale ale acestui loc este Château des Agoult, un castel construit în secolul al XII-lea.

Marsaxlokk, Malta

 

Marsaxlokk este un sat pescăresc colorat de pe insula Malta. Nu există furtuni în acest port și de aceea casele din gresie galbenă se află atât de aproape de apă, rămânând doar două benzi – una pentru traficul auto și una pentru pietoni. Populația din Marsaxlokk este de numai aproximativ 3.000 de persoane. Cei mai mulți aici sunt pescari, la fel ca părinții lor, bunicii și străbunicii.

Insulele plutitoare ale lacului Titicaca, Bolivia, Perú

La granița dintre Perú și Bolivia, pe lacul Titicaca, trăiește un trib numit Uru, care se află pe 42 de insule plutitoare, construite din trestie, ce sunt situate pe malul lacului. Din același material, locuitorii au construit bărci, care sunt folosite pentru pescuit. În ciuda faptului că sunt departe de civilizație, de pe insulele de trestie se pot vedea panouri solare pe care localnicii le folosesc ca să urmărească programele de televiziunea.

Cua Van, Vietnam

Un sat de pescuit pitoresc numit Cua Van este situat în Golful Ha Long. Acest sat de pescuit plutitor este unul dintre cele mai mari din lume. Este posibil să ajungeți acolo doar cu barca. De vreme ce în acest sat trăiesc numai pescari, toți oamenii de aici trăiesc în case frumoase pe plute.

Giethoorn, Olanda

Unul dintre cele mai uimitoare și mai colorate sate din Olanda se numește Giethoorn sau „Veneția olandeză”. Al doilea nume vine de la locația sa – satul se află pe canalele de apă, lungimea totală depășind 4,2 mile. Satul are aproape 100 de ani. Oamenii folosesc cel mai adesea bărci cu vâsle și bărci cu motoare electrice pentru a se deplasa pe apă și biciclete atunci când doresc să folosească podurile de lemn care leagă casele împrăștiate pe mai mult de 50 de insule mici.

Bibury, Anglia

Satul Bibury este renumit printre oamenii care caută inspirație în frumos. A fost întemeiat cu aproape 1000 de ani în urmă și, cu siguranță, veți simți că sunteți înapoi în secolul al XI-lea datorită vechii sale arhitecturi, naturii superbe și lipsei oricărui tip de vehicule.

Acestea sunt doar câteva din locurile cu o frumusețe deosebită din lumea noastră, ce merită descoperite, explorate și admirate.

 


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.