27 februarie 2024, 8:43

8 sfaturi despre cum să aplicați parfumul pentru a rezista mai mult

Probabil că am trecut cu toții prin această situație: ne cumpărăm un parfum de bărbați nou, îl pulverizăm cu entuziasm și ajungem să nu îl mai simțim în decurs de 2 ore sau mai puțin după aplicarea acestuia. E păcat, pentru că singurul motiv pentru care v-ați aplicat parfumul este să vă bucurați de el cât mai mult timp, nu?

Cu toții avem tipuri diferite de piele, iar un parfum va fi mai bun și va rezista mai mult pe o persoană decât pe o alta. Totuși, modul în care aplicați parfumuri bărbătești are, de asemenea, un impact mare asupra duratei acestora.

Iată 8 sfaturi pentru a aplica parfumul în mod corect, astfel încât acesta să reziste mai mult.

Mai întâi, faceți duș sau baie și uscați-vă pielea

Pielea dvs. absoarbe mai bine parfumul atunci când este caldă și porii sunt deschiși. A face un duș sau o baie fierbinte va face trucul. Asigurați-vă că vă uscați pielea (în special punctele de puls) înainte de a aplica parfumul, altfel nu se va impregna bine în piele.

Aplicați mai întâi o loțiune de corp fără parfum și / sau vaselină

Dacă parfumurile de bărbați sunt aplicate pe pielea uscată, acestea se vor evapora rapid. Este ca și cum ați turna apă pe sol uscat: se va absorbi rapid. Prin urmare, asigurați-vă că pielea dvs. este moale și hidratată înainte de a aplica parfum, astfel încât parfumul să se poată „bloca” pe pielea dumneavoastră. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să aplicați o loțiune de corp sau o cremă hidratantă sau să aplicați mai întâi vaselină.

Mai întâi parfum, apoi haine

Acum că sunteți pregătit să vă pulverizați parfumul, faceți-o înainte de a vă îmbrăca hainele. Acest lucru vă permite să ajungeți la punctele de puls pe care doriți să aplicați parfumul și să evitați posibile pete pe haine.

Pulverizați parfum pe punctele de puls

Cele mai bune locuri pentru a aplica un parfum sunt punctele de puls: punctele care sunt calde și umede, deoarece venele sunt cele mai apropiate de piele.

Când vă aplicați un parfum, acesta va avea un impact asupra modului în care dvs. și alții îl percepeți. Dacă scopul dvs. este să mirosiți parfumul, aplicați-l în punctele de puls care sunt cele mai apropiate de nas, cum ar fi gâtul, bărbia și claviculele. Aplicarea acestuia pe încheieturi și coatele interioare vă permite să vă mirosiți parfumul, ori de câte ori doriți.

Dacă vreți să mirosiți bine pentru altcineva, aplicați-l pe piept, omoplați, sub și peste urechi și de ce nu, pe buric. Dacă vă place să lăsați „sillage” (o urmă de parfum) pentru alții din jurul vostru, atunci partea din spate a gâtului și interiorul genunchilor sunt locuri bune în care să-l aplicați.

Pulverizați, dar nu frecați

Să recunoaștem, suntem cu toții tentați să pulverizăm un parfum pe o încheietură și apoi să frecăm cu cealaltă încheietură. Nu o faceți. Acest lucru distruge parfumul și este cea mai bună garanție de a nu lăsa parfumul să reziste mult timp. Stropiți-l pe punctele de puls la alegere și așteptați să se usuce, înainte de a vă îmbrăca hainele.

Nu exagerați

În general, este suficient un spritz pentru fiecare punct de puls. Scopul este să mirosiți bine, nu să vă copleșiți pe voi înșivă și pe oamenii din jur cu un miros pătrunzător de parfum. Desigur, concentrația parfumului este un factor important. Puteți aplica mai mult dintr-o Apă de Toaletă mai puțin concentrată decât dintr-un Extract de Parfum foarte concentrat.

Deoarece ne obișnuim cu parfumul, în cele din urmă îl vom mirosi din ce în ce mai puțin, tentându-ne să aplicăm mai mult, în timp. Nu o faceți, de dragul oamenilor din jurul dvs. care nu sunt obișnuiți cu parfumul, așa cum sunteți dvs.

Aplicați-l în păr

Părul poate ține un parfum mai mult decât pielea, deoarece este poros. Totuși, deoarece majoritatea parfumurilor conțin alcool care vă poate deshidrata și deteriora părul, cel mai bine este să aveți grijă ce aplicați. Uleiurile de parfum și parfumurile pe bază de apă sunt ideale, dar dacă doriți să folosiți un parfum obișnuit, cel mai bun mod este să pulverizați un pieptăn și să îl treceți ușor în păr.

Pulverizați parfum pe haine

Parfumul va rămâne mai mult pe textile decât pe pielea dvs. Dacă doriți ca parfumul dvs. să reziste mai mult, încercați să îl aplicați pe haine sau pe o eșarfă. Aveți grijă însă: unele parfumuri vă pot lăsa pete pe haine, în special parfumurile mai concentrate, cu o culoare mai închisă, de chihlimbar. Cel mai bine este să încercați mai întâi parfumul într-un loc discret. Materialele sintetice ar putea schimba mirosul unui parfum, deci este mai bine să îl pulverizați numai pe țesături naturale.

Un parfum va mirosi diferit pe haine decât pe piele. Toată lumea are un miros specific, în funcție de stilul său de viață, de tipul de alimentație, de tipul de piele etc. Dacă aplicați un parfum pe piele, acesta se va amesteca cu propriul miros al corpului, creând un miros unic.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol