12 august 2020, 7:12

8 trucuri în bucătărie pentru o masă savuroasă de Paște

De Sărbătorile Pascale, orice gospodină vrea să le ofere invitaților o atmosferă deosebită, dar mai ales o masă plină de bucate savuroase. Pentru ca alimentele să fie proaspete și gustoase pe tot parcursul zilei, am consultat sfaturile unui bucătar experimentat.

Harold McGee este un bucătar care îmbină pasiunea pentru gastronomie cu cea pentru știință. Printre numeroasele sfaturi, Harold explică ce trebuie făcut pentru reîmprospătarea fripturii, care este temperatura pentru fiecare tip de carne sau ce trebuie adăugat în apă pentru a face ouăle mai uşor de curăţat.

sursa yotube.com

Pentru cei care nu ştiu, Harold McGee este un bucătar care aplică rezultatele cercetărilor ştiinţifice atunci când găteşte. Volumul său „Despre alimentaţie şi gătit: ştiinţa şi dragostea în bucătărie“ este un ghid prin care îşi doreşte să înveţe tinerii bucătari secretele prospețimii, potrivit Adevărul.ro.    

Iată care sunt sfaturile date de bucătarul Harold McGee:

– Pentru a face mai uşoară curăţarea ouălor fierte, adăugaţi praf de copt în apă şi lăsaţi-le să se răcească în frigider. McGee sugerează adăugarea unei jumătăţi de linguriţă de praf de copt la un litru de apă pentru a o face alcalină, făcând coaja mai uşor de desprins.

– Imediat ce scurgeţi legumele fierte, stropiţi-le cu ulei pentru a împiedica uscarea acestora.

– Dacă faceţi un sos cremos care conţine un ingredient acid (cum ar fi vinul sau zeama de lămâie), utilizaţi smântână în loc de lapte pentru a împiedica formarea crustei de deasupra.

– Pentru a vă bucura cât mai mult timp de fructele de pădure, treceţi-le prin apă fierbinte imediat ce ajungeţi acasă. Aceasta va distruge statul subţire de mucegai, care se găseşte de multe ori pe acestea, făcându-le să reziste mai mult.

– Pentru a împrospăta o friptură, despicaţi-o pe jumătate cu un cuţit şi treceţi-o prin apă rece. După ce o ştergeţi bine cu un prosop de hârtie, este gata pentru a fi preparată. Când vine timpul să o gătiţi, setaţi temperature la 140 de grade, pentru a preveni pierderea suculenţei.

– Atunci când gătim un curcan întreg, avem de-a face cu două tipuri foarte diferite de carne. Pulpele trebuie gătite la 160-165 de garde, iar pieptul la 150 de grade. Harold McGee recomandă gătirea acestora separat. O altă variantă ar fi lăsarea cărnii la temeperatura camerei, timp de câteva ore, aşezând pungi de gheaţă pe piept. În acest fel, gătitul va dura mai mult în această zonă, fiind gata în acelaşi timp cu pulpele.

– Dacă nu doriţi ca bucătăria să miroasă a peşte, încercaţi să adăugaţi unul dintre aceste ingrediente în timp ce gătiţi: ceai verde, ceapă, salvie, cuişoare, ghimbir sau scorţişoară. Aceste ingrediente ajută la reducerea mirosului prin limitarea oxidării acidului gras.

– Pentru a înmuia zahărul brun uscat, depozitaţi-l cu un prosop de hârtie umed sau o felie de măr. Acestea vor păstra nivelul de umiditate optim.


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.