21 septembrie 2020, 15:01

82 de ani “Pe aripile vântului”- cartea care a furat milioane de inimi

Acum 82 de ani, în 1936 mai exact, era lansată cartea ce avea să devină în scurt timp preferata tuturor cititorilor care, și-a păstrat farmecul chiar și peste decenii, este vorba despre “Pe aripile vântului“.

Romanul scris de autorul american, Margaret Mitchell, s-a bucurat de un succes imediat, câștigând la un an de la debut Premiul Pulizer.
De nedetronat, cartea ce a smuls miliaone de lacrimi, întruchipează dragostea și războiul, într-o manieră unică. Acțiunea e centrată între două perioade: Războiului Civil şi Reconstrucţiei. Protagonista, Scarlett O’Hara, înfățișează femeia puternică, capabilă de orice pentru îndeplinirea scopurilor sale, fiind de asemenea, un simbol al frumuseţii, a charme-ului, a ochilor verzi şi a taliei de viespe.

Sursa: romaniatv.net/

După moartea primului ei soţ, Charles Hamilton, ea se mută la Atlanta unde va sta împreună cu soţia lui Ashley, Melanie, şi mătuşa ei Pittypat. Aici, ii este foarte greu să se obişnuiască cu statutul de văduvă ducând lipsa rochiilor frumoase şi a roiului de bărbaţi cu care era obişnuită.

După terminarea războiului aceasta se întoarce la Tara unde existenţa i se transformă într-o luptă pentru supravieţuire. Nemaiputând face faţă, se reîntoarce la Atlanta, şi se căsătoreşte cu Frank Kennedy care o ajută să întreţină plantaţia.

Trecând prin cele două căsătorii, Scarlett trăieşte cu impresia că Ashley este cel pe care îl iubeşte, şi singurul alături de care ea ar putea fi fericită. Când în sfârşit ajunge soţia lui Rhett Butler, singura persoană care a iubit-o nebuneşte şi care i-a cunoscut fiecare taină a sufletului ei, aceasta realizează prea târziu cât de oarbă a fost.

Astfel, am să ma rezum la o descrie vagă, întrucât cu siguranța știți despre ce este vorba în carte, iar dacă nu, trebuie s-o devorați numai decât. Ar fi o adevărată pierdere ca cineva să treacă prin viaţă fără să fi citit despre Scarlett O’Hara şi Rhett Butler.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.