7 iunie 2022, 18:46

A folosit sau nu Iranul un bărbat în poarta naționalei feminine de fotbal? “Trebuie verificat sexul jucătoarei”

Fotbalul feminin este din ce în ce mai popular în zona Orientului Mijlociu…și odată cu acest lucru apar și scandalurile.

Cel mai recent – Iranul este acuzat că ar fi folosit un jucător în poarta naționalei feminine de fotbal.

Protestând și afirmând că există și procedee mai finuțe prin care poți spune cuiva că este urâtă, să vedem care sunt detaliile scandalului.

Zohreh Koudaei a apărat două penaltiuri

Federaţia de fotbal din Iordania a acuzat naționala feminină a Iranului că ar fi folosit un bărbat în poartă în timpul meciului decisiv din preliminariile Cupei Asiei. Forul a cerut Confederaţiei Asiatice de Fotbal să demareze o anchetă pentru a verifica sexul jucătoarei, informează lequipe.fr.

Iranul s-a calificat la prima Cupă a Asiei din 2022 învingând Iordania, scor 4-2 la loviturile de departajare, pe 25 septembrie, după ce portăriţa iraniană Zohreh Koudaei a apărat două penaltiuri.

Prinţul Ali Ben al-Hussein, preşedintele Federaţiei Iordaniene, a postat duminică pe Twitter o scrisoare din 5 noiembrie „care solicită verificarea sexului” lui Koudaei.

Potrivit Federaţiei Iordaniene, care are îndoieli cu privire la „eligibilitatea jucătoarei”, Iranul are un „record în ceea ce priveşte problemele de gen şi dopaj”.

Antrenorul iranian Maryam Irandoust a numit aceste acuzaţii „pretexte” pentru a „nu accepta înfrângerea” şi este gata să „furnizeze orice document dorit de AFC”

Iată și golurile partidei, dacă v-am făcut curioși


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol