CITIRE

A început Festivalul Internațional de Teatru Radio...

A început Festivalul Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova

Radio România organizează între  4 și 9 iunie Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova. Ajuns la a șasea ediţie, Grand Prix Nova 2018 face din Bucureşti punctul de întâlnire și de propagare a experimentelor sonore ce prefigurează viitorul teatrului radiofonic.

Luni 4 iunie, de la ora 12:00, în Foaierul central al Sălii de Concerte a Radio România a avut loc conferinţa de presă și deschiderea oficială a festivalului, iar festivitatea de decernare a premiilor va avea loc în cadrul elegant al Palatului Elisabeta, vineri, 8 iunie, de la ora 18:00.

Festivalul Grand Prix Nova aliniază la startul aceastei ediții 57 de producţii de teatru radiofonic și ars acustica din 23 de ţări în cinci zile de audiţii, organizate în trei secțiuni: drama (maximum 60 minute), forma scurtă (maximum 10 minute) şi binaural. La ediţia 2018 va fi inaugurată o nouă secţiune dedicată producţiilor binaurale, sincron răspândirii accelerate a audiţiei în căşti a producţiilor radiofonice.

Grand Prix Nova este singurul festival de producţii sonore care caută și recompensează inovaţia în mediul auditiv de comunicare. Ediţia din acest an continuă o tradiţie onorantă, aceea de a se afla sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române.

sursa: rador.ro

Festivalul Grand Prix Nova şi-a consolidat reputaţia în mediul internaţional ca susţinător al experimentului în creaţia radiofonică, iar originalitatea producţiilor selectate în competiţie validează inovaţia în spectacolul de teatru radiofonic din întreaga lume. În an centenar, Radio România primeşte la Bucureşti în festival un număr record de participanţi dornici să trăiască nu numai emoţiile concursului, ci şi experienţa întâlnirii cu profesioniştii creaţiei radiofonice în secțiunea atelierelor Workshop – History Makes the future/1918-2018 a century of Nations.

Producții din 23 de ţări din patru continente îşi vor disputa nouă trofee la Bucureşti, distincţii dedicate celor trei secţiuni, deja amintite: Drama, Short Forms şi Binaural. Din Australia și Malaiezia, până în Canada şi Statele Unite, festivalul cartografiază Europa pentru a ajunge în Iran și Georgia. Spectacolele prezente la Bucureşti vor oferi o panoramă a stilisticilor şi reperelor culturale la nivel mondial, potrivit unui comunicat rador.ro.

sursa: rador.ro

Atelierele sunt susţinute de membrii juriului secţiunii Concurs a acestei ediţii, se vor desfăşura în limba engleză, iar accesul este liber, întânirile având loc în Grădina Eden din Calea Victoriei nr.107, după următorul program:

  • 4 iunie, 20:00-21:00

– Olya Booyar –  Programming for Cultural and Ethic Diversity.

– Soila Valkama – How could audio drama help the audience to fiind the lost memories

  • 5 iunie, 20:00-21:00 – Slobodan Govorcin – Surrounding the Future.
  • 6 iunie, 20:00-21:00 – Janko Hanushevsky – Roaring Silence – Tiny Lecture With a Real-Time Soundscape
  • 7 iunie, ora 20:00-21:00 – Ilinca Stihi – 360 3D Immersive ambisonic sound experience, SAILS written and directed by Ilinca Stihi / Vele, scenariul și regia artistică Ilinca Stihi.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.