Actorul Alain Delon, simbol al cinematografiei franceze, a murit, duminică, la 88 de ani.
Decesul a fost anunţat de cei trei copii ai săi.
„Alain Fabien, Anouchka, Anthony şi (câinele său) Loubo sunt profund întristaţi să anunţe decesul tatălui lor. Acesta s-a stins din viaţă în linişte în casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi şi de familia sa. (…) Familia sa vă roagă să îi respectaţi viaţa privată în această perioadă de doliu extrem de dureroasă”, se arată în comunicat.
Alain Delon a fost o adevărată stea, transmite și francetvinfo.fr. A defilat în lumea marilor artiști alături de Romy Schneider, Yves Montand, Brigitte Bardot și Jean-Paul Belmondo, privilegiu exorbitant și paradoxal care i-a apropiat de public dar care în același timp i-a ținut departe de muritorii de rând.
Delon a fost unul dintre cei mai apreciați actori ai Franței, sărbătorit până la final, în special la Festivalul de Film de la Cannes 2019 .
Născut la 8 noiembrie 1935 la Sceaux (Hauts-de-Seine), copilăria lui Delon a fost zguduită de despărțirea părinților și a unei familii adoptive. El a avut o copilărie agitată, fiind exmatriculat din foarte multe școli. Luat în grijă de mama sa, care se căsătorise cu un măcelar, a absolvit un curs în măcelărie, ceea ce i-a permis să lucreze în magazinul tatălui său vitreg.
Alain Delon avea 14 ani când a făcut cunoștință cu cinematografia. El a jucat într-un scurtmetraj regizat de tatăl unui prieten. Cu toate acestea, a trebuit să aștepte încă opt ani pentru ca Yves Allégret să îi ofere un rol mic în Quand la femme s’en mêle, în 1957.
La vârsta de 17 ani, Delon s-a înrolat în Marină, după cum a povestit într-un interviu acordat Le Monde în 2018. Detașat la compania de gardă de la arsenalul din Saigon, în Indochina franceză de atunci, a fost expulzat după o confruntare cu justiția militară pentru că a furat un vehicul pentru a face o plimbare.
La întoarcerea sa la Paris, a trăit din slujbe ciudate și, pentru o perioadă, a fost activ în lumea interlopă și rău famată. Într-o seară, actorul Jean-Claude Brialy, pe atunci la modă, a observat acest băiat de o frumusețe perfectă și l-a invitat la Festivalul de Film de la Cannes. Legătura cu cinematografia s-a făcut atunci și nu avea să se mai desfacă niciodată. (Istvan Deak)
Comentariile sunt oprite pentru acest articol