15 aprilie 2024, 22:19

A murit cel mai bătrân câine din lume (VIDEO)

Ei bine, nu veți ghici câți ani avea cel mai bătrân câine din lume. De fapt, vârsta sa era consemnată în celebra Guinness World Records, ceea ce a făcut ca această organizație să anunțe și moartea sa.

Bobi – pentru că acesta era numele său – la vîrsta matusalemică (“venerabilă” e prea puțin) de 31 de ani!

De rasă Rafeiro do Alentejo pursânge, Bobi și-a petrecut întreaga viață într-un sat din centrul Portugaliei. El a trăit timp de 31 de ani și 165 de zile, depășind recordul stabilit în 1939 de un câine de cireadă australian care a murit la 29 de ani și 5 luni.

Declarație

„În pofida faptului că a trăit mai mult decât orice câine din istorie, cele 11.478 de zile pe care le-a petrecut pe Pământ nu vor fi niciodată de ajuns pentru cei care l-au iubit”, a declarat Karen Becker, un medic veterinar care l-a întâlnit pe Bobi de mai multe ori și a fost prima persoană care a anunțat moartea sa pe rețelele de socializare.

Bobi a fost declarat cel mai bătrân câine din lume în februarie anul acesta. Rasa sa, care în mod tradițional a fost folosită în rol de câine ciobănesc, are în mod obișnuit o speranță de viață de 12-14 ani.

„Mâncare de oameni”

Secretul unei vieți atât de lungi este divulgat de Leonel Costa, proprietarul câinelui. El a spus că viața lungă a câinelui se datorează traiului la țară și mediului liniștit, dar și faptului că a fost hrănit mereu cu „mâncare de oameni”.

Costa a relatat că în ultima perioadă lui Bobi încă îi plăcea să se plimbe, dar că a devenit mai puțin „aventuros” în condițiile în care a început să aibă probleme cu vederea și să obosească mai rapid.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol