3 martie 2021, 1:38

A murit de Covid, iar nouă  zile mai târziu s-a întors veselă la azil

Da, nu numai în România se întâmplă astfel de greșeli…să le spunem birocratice. O femeie din Spania a murit de Covid, iar nouă zile mai târziu s-a întors veselă la azil.

Întâmplarea de mai jos o are ca eroină pe Rogelia Blanco, o femeie de 85 de ani din Spania.

Femeia a fost crezută moartă de familia ei, din cauza coronavirusului. Și-a surprins însă rudele întorcându-se la azilul unde era îngrijită la nouă zile după ce li s-a zis că ea a fost înmormântată.

Ziarul „La Voz de Galicia” spune că la mijloc ar fi fost o confuzie de nume.

A murit de Covid, iar nouă  zile mai târziu s-a întors veselă la azil. Explicație

Familia femeii, Rogelia Blanco, a fost informată că aceasta a murit de COVID-19 pe 13 ianuarie, iar înmormântarea ei a fost a doua zi.

Din cauza restricțiilor legate de coronavirus, familia nu a putut participa la înmormântare și nimeni nu a identificat cadavrul.

Așadar, când a revenit, sănătoasă, în azilul din Xove, nordul Spaniei, unde locuiește și soțul ei, Ramón Blanco, bărbatul a rămas înmărmurit.

„Nu pot să cred. Am plâns după moartea soției mele”, a spus acesta, adăugând că cea care a murit, de fapt, a fost femeia care împărțea camera cu Blanco.

Fundația San Rosendo, care conduce azilul, a spus că eroarea s-a produs atunci când Blanco și alți rezidenți bolnavi de Covid-19 au fost transferați la un centru de îngrijire, pe 29 decembrie, pentru tratament specializat.

„Printre persoanele în vârstă transferate au fost două femei cărora li s-a atribuit aceeași cameră”, a spus fundația. Una dintre cele două femei care împărțeau aceeași cameră a murit pe 13 ianuarie și i s-a atribuit greșit identitatea.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.