18 iunie 2022, 22:58

A refuzat să poarte mască în avion, a lovit un pasager cu o cutie de Cola, apoi și-a dat pantalonii jos. Oare ce urmează?

Irlandezii sunt plini de resurse, am putea spune, în urma incidentului în care unul a confundat Casa Poporului cu hotelul la care era cazat.

Întâmplarea de mai jos ne arată că se poate și mai mult.

Shane McInerney, în vârstă de 29 de ani, din Galway, Irlanda, s-a prezentat în 14 ianuarie la tribunalul federal din Brooklyn, New York, unde a fost acuzat că „a agresat şi intimidat un membru al echipajului de cabină al zborului 45 Delta Airlines din Dublin către aeroportul JFK, la New York”, în 7 ianuarie, potrivit unui document al instanţei.

Ce s-a întâmplat?

Justiţia federală îl acuză că a „refuzat în mod repetat să poarte masca”, că a „aruncat o cutie de băutură care a lovit un pasager în cap”, că şi-a „dat jos pantalonii şi chiloţii şi şi-a arătat fesele unui membru al echipajului şi pasagerilor” şi în cele din urmă şi-a „scos şapca pentru ca să o pună pe capul căpitanului”.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 20 de ani de închisoare, a declarat un purtător de cuvânt al tribunalului din Brooklyn.

Autoritatea americană de reglementare a aviaţiei civile (FAA) a adoptat în ianuarie 2021 o politică de toleranţă zero faţă de pasagerii care refuză să poarte masca, în timp ce personalul de zbor al companiilor se confrunta cu un număr foarte mare de cazuri de violenţă verbală sau fizică din partea unor persoane care refuză să respecte această regulă.

Joi, un avion al companiei American Airlines, pe traseul Miami – Londra, s-a întors de la jumătatea drumului, după ce unul dintre pasageri a refuzat să poarte masca.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol