28 mai 2022, 6:41

A renovat un buncăr nazist, iar acum îl pune la închiriat pe Airbnb

Să petreci o noapte la 12 metri sub pământ, într-un buncăr construit de germani în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. Această experiență insolită este oferită pe Airbnb de un proprietar din Saint-Pabu (Finistere). Acesta a renovat construcția din beton dată uitării de 70 de ani, iar acum pot fi organizate aici chiar și petreceri.

Astfel de construcții, realizate de trupele germane de ocupație, au făcut parte din linia de fortificații de la Oceanul Atlantic.

Cu salon, sală de mese și bar, buncărul-hotel poate găzdui și momente festive în familie sau grupuri de prieteni, cu condiția să fie prezent un agent de securitate, scrie ouest-france.fr. Lucrările de amenajare au durat mai bine de un an și jumătate, au fost greoaie și destul de costisitoare.

Buncărul de 400 de metri pătrați a fost readus la viață iar pentru proprietar rezultatul este la înălțimea așteptărilor.

De-a lungul nesfârșitelor plaje de pe coastele Bretaniei și Normandiei încă se mai păstrează urme ale fortificațiilor construite de trupele germane de ocupație în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

La Airbnb sunt prezentate două variante. Pentru 320 de euro pe noapte, buncărul-hotel poate găzdui între 6 și 8 persoane, dar se poate închiria și pentru petreceri. 1500 de euro pe noapte pentru 25 de persoane care aleg un astfel de loc pentru momente festive.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol