12 august 2020, 17:27

A venit vacanța! Ce poți face cu copiii pentru a le instiga spiritul creativ

Vacanța a început, iar părinții caută diverse activităţi interesante care le susţin dezvoltarea si creativitatea copiilor. Chiar dacă au scăpat de teme şi mersul la şcoală, aceştia sunt îndrumaţi de părinţi spre activităţi. Dacă pentru mulţi prima soluţie sunt bunicii, alţii aleg taberele sau îi înscriu în centre educaţionale care desfăşoară activităţi pe timpul verii.

Specialiştii avertizează că vacanţa nu ar trebui să fie momentul în care părinţii încearcă să scape de copii, ci perioada oportună pentru a le dezvolta inteligenţa prin activităţi care-i bucură şi care-i ajută să-şi dezvolte pasiunile, informează adevarul.ro.

Iată câteva activități potrivite pentru copii:

Exploraţi împreună natura

Un lucru foarte important pentru dezvoltarea copilului este de a petrece mult timp în natură. Mișcarea, aerul curat și descoperirea naturii este modul în care copiii dezvoltă natura.

Priviţi cerul în familie şi admiraţi constelaţiile

Vara este momentul perfect pentru a analiza stelele şi poziţionarea lor. Recomandăm o pătură, chiar dacă nu este prea frig noaptea, pentru a admira cerul. Citiţi câteva constelaţii şi locaţii planetare înainte, iar copiii vor fi încântaţi să afle detalii.

Studiaţi evenimentele meteorologice

Creaţi o staţie meteorologică mică şi măsuraţi precipitaţiile, direcţia vântului şi temperatura. Comparaţi datele obţinute cu unele dintr-un alt oraş. Citiţi împreună Nimic nu poate fi mai relaxant decât liniştea unei zile petrecute în grădina casei sau în parc, citind alături de copilul tău.

Vizitaţi biblioteca

Majoritatea bibliotecilor au programe de lectură în timpul vacanţei, spectacole de păpuşi, cluburi de adolescenţi şi alte lucruri distractive organizate special pentru vară. Verificaţi programul bibliotecii din apropierea casei.

Experimentaţi gătitul împreună

În bucătărie, copiii pot să-și dezvolte creativitatea cel mai bine. Contribuţia la gătit este o experienţă plină de satisfacţii pentru copiii de toate vârstele. Şi cu cât mai mult învaţă cum să facă, cu atât mai mult pot ajuta în mod regulat.

Sursa cover foto: activitatioptionalecopii.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.