16 iunie 2024, 17:39

Abia ăsta-i bai: Putin se jură că Rusia „nu are ambiţii imperiale” şi că nu va ataca NATO

În cazul dictatorilor, sunt mulți care consideră că “mint cum respiră” și că toate declarațiile și jurămintele ar trebui interpretate pe dos. În acest context, ultimele promisiuni ale lui Vladimir Putin nu pot decât să capete conotații inverse.

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări miercuri că ţara sa nu are „ambiţii imperiale” şi nu intenţionează să atace NATO, declaraţie făcută la peste doi ani de la lansare ofensivei împotriva Ucrainei, relatează AFP.

„Nu căutaţi ceea ce nu există (…) nu căutaţi ambiţiile noastre imperiale. Ele nu există, a declarat preşedintele Putin, în cadrul unei întâlniri cu agenţii de presă, în răspuns la o întrebare adresată de AFP privind prezenţa unor drapele ale Rusiei contemporane, Rusiei Imperiale şi URSS în faţa sediului Gazprom unde a avut loc întâlnirea cu jurnaliştii.

Putin a criticat cu această ocazie Occidentul care îl acuză că doreşte o confruntare militară cu NATO şi, prin urmare, trebuie să se pregătească pentru aceasta.

Se spune că Rusia vrea sa atace NATO (…) Cine a inventat această absurditate? Prostii” a declarat liderul de la Kremlin.

Ce spune istoria recentă

Moscova a negat luni de zile că pregăteşte o ofensivă militară împotriva Ucrainei, înainte de a lansa în cele din urmă atacul din 24 februarie 2022, acuzând Occidentul că intenţionează să se folosească de aliatul ucrainean pentru a slăbi sau chiar distruge Rusia, notează AFP, citat de Agerpres.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol