28 martie 2024, 23:54

Abonamentele medicale, cel mai apreciat beneficiu extrasalarial non-cash

Numărul de zile de concediu medical a crescut cu peste 25% în ultimii ani, potrivit datelor oficiale. Problemele de sănătate provoacă și un angajament mai scăzut la locul de muncă și creșterea nivelului de stres. În aceste condiții, companiile au căutat soluții prin care să le asigure angajaților accesul la servicii medicale de prevenție.

Piața abonamentelor medicale a avut o ascensiune importantă și s-a maturizat în ultimii 10 ani, abonamentele fiind în prezent cel mai apreciat beneficiu extrasalarial non-cash, după bonurile de masă, potrivit Radio România Actualități.

Femeile sunt cea mai activă categorie de pacienți în rândul abonaților, peste 55% dintre accesările de servicii din sistem fiind efectuate de femei cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani.

Totodată, persoanele cu afecțiuni cronice au folosit activ abonamentele medicale, iar în ultimii cinci ani aproximativ 310.000 de bolnavi cronici au beneficiat de consultații și investigații. Abonamentul medical este un instrument care încurajează prevenția și crearea unei rutine medicale.

Având acces la zeci de consultații și analize, stabilind o relație cu un doctor, dispare frica și se creează încrederea. Mulți români nu merg la medic de teama de a nu a afla că suferă de vreo afecțiune.

Da, este adevărat, mulți dintre cei care au accesat servicii prin intermediul abonamentelor au descoperit ca au anumite probleme de sănătate, dar vestea bună este că au putut să le trateze la timp, reușind să prevină la timp agravarea problemei respective și eventuale tratamente mai complicate și mai costisitoare.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol