10 decembrie 2023, 15:57

Abuz de cartofi prăjiți și chipsuri? Atenție la riscul de anxietate și depresie

Nu e o noutate, mâncatul de cartofi prăjiți nu este tocmai un regim sănătos recomandat de medici. Iar noul studiu, pe care îl prezentăm mai jos, nu va schimba această idee, din contră. Abuzul de cartofi prăjiți și de chipsuri vă poate provoca anxietate sau depresie, scrie passionsante.com.

Potrivit unor oameni de știință din China, un consum mai mare de alimente prăjite, în special cartofi prăjiți, crește riscul de anxietate și depresie.

Specialiștii au ajuns la această concluzie după ce au testat peste 140.000 de persoane cu vârste de peste 11 ani.

Rezultatele au arătat că unii participanți la studiu au prezentat un risc cu 12% mai mare de anxietate, și cu 7% mai mare de depresie, în comparație cu persoanele care au stat departe de mâncarea prăjită.

Efectele au fost mai pronunțate în rândul bărbaților tineri. Cu toate astea, unii experți care studiază nutriția, pun la îndoială studiul.

Ei spun că rezultatele sunt preliminare, și că nu este clar dacă alimentele prăjite sunt cele care au declanșat problemele, sau dacă persoanele care suferă de depresie sau de anxietate apelează la alimentele prăjite pentru confort.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol