16 iulie 2020, 6:22

Accesoriu inedit pentru oameni! Coada portabilă menită a reda echilibrul corpului uman

Te-ai imaginat vreodată având o coadă precum a unui animal?

Iată că o echipă de cercetători au realizat o coadă portabilă pentru oameni. Coada este portabilă menită a reechilibra fin corpul uman şi a conferi o mai mare stabilitate a mişcării, imitând funcţia unui membru suplimentar care se regăseşte la animale, relatează CNN.

Coada robotică de un metru lungime şi formată din vertebre funcţionează ca una reală având capacitatea de a se răsuci şi undui într-un mod similar.

Proiectul se numește Arque și a fost inițiat de oamenii de ştiinţă Yamen Saraiji, Junichi Nabeshima şi Kouta Minamizawa, având ca obiectiv îmbunătăţirea corpului uman cu ajutorul unor tehnologii portabile. 

Coada se ataşează cu ajutorul unor hamuri conţine senzori şi patru muşchi artificiali care îi permit să răspundă mişcărilor purtătorului, arată adevarul.ro.

Cercetătorii au făcut simulări cu prototipuri modelate după cozile pisicilor şi ale tigrilor dar acestea s-au dovedit prea uşoare pentru a avea impact asupra echilibrului corpului uman. Astfel că aceştia şi-au îndreptat atenţia asupra cozilor căluţilor de mare mai masive şi mai grele şi astfel îndeajuns de puternice pentru a contrabalansa corpul uman. Cercetătorii susțin că pentru a fi eficientă, coada robotică trebuie să aibă aproximativ 5 la sută din greutatea purtătorului, astfel că lungimea şi greutatea acesteia pot fi ajustate corespunzător. Aceasta se ataşează de talie, iar purtătorii „nu îi simt greutatea decât atunci când coada începe să se mişte”, conform sursei citate anterior.

Dispozitivul se afla încă în faza de dezvoltare. Oamenii de știință transmit că dispozitivul ar putea fi util persoanelor cu probleme de echilibru, dar şi a celor în vârstă sau persoanelor al căror job presupune ridicarea de obiecte grele.

sursa foto: adevarul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.