11 aprilie 2021, 7:25

Aceeași Mărie cu altă pălărie? Vaccinul AstraZeneca își schimbă numele!

Vaccinul AstraZeneca își schimbă numele! Vaccinul în sine rămâne neschimbat, dar noul nume va fi însoțit și de un nou ambalaj. Se va numi Vaxzevria.

Schimbarea denumirii a fost aprobată în data de 25 martie de către Agenția Europeană a Medicamentului.  Serul este în continuare aprobat pentru a fi folosit în Uniunea Europeană.

Această modificare intervine în urma multor controverse în centrul cărora se află acest vaccin, scrie Le Point.

Mai multe ţări europene au suspendat vaccinarea cu vaccinul laboratorului suedezo-britanic AstraZeneca, din cauza unor incertitudini cu privire la efectele secundare ale acestuia asupra persoanelor vaccinate.

La începutul lunii martie, ţări europene precum Germania, Franţa, Italia sau Spania, au suspendat temporar utilizarea vaccinului de la AstraZeneca după detectarea unor cazuri de coagulare a sângelui la pacienţii care au primit acest vaccin.

Mai mult, compania farmaceutică AstraZeneca a redus în luna martie de la 79% la 76% eficienţa vaccinului său împotriva COVID-19 în actualizarea studiului din SUA, după ce autorităţile americane au cerut o revizuire a datelor iniţiale.

Rezultatele, foarte asemănătoare cu cele originale, indică şi o eficienţă de 85% în cazurile simptomatice de COVID-19 în rândul celor cu vârsta de peste 65 de ani şi de 100% în cazurile grave ale bolii sau spitalizărilor.

Citește și:

DESCOPERIRE. Cum poate fi blocată HMGB1, molecula implicată în formele severe de COVID-19


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.