3 martie 2024, 11:24

Acoperirea vaccinală în România a scăzut în ultimii 12 ani, de la 90 la 80%

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că vaccinarea reprezintă un drept și nu o obligație, iar strategia adoptată recent de Guvern are rolul de a informa corect cetățenii. El a declarat, în plenul Senatului, că acoperirea vaccinală în România a scăzut în ultimii 12 ani, de la 90 la 80%. La solicitarea grupului AUR, ministrul Rafila a adus clarificări și în privința Planului Național de Combatere a Cancerului.

Ministrul Sănătății spune că strategia se referă la dreptul oamenilor din România de a fi corect informați în privința vaccinării, aceasta nefiind obligatorie.

Alexandru Rafila: ”Dreptul fiecărui cetățean, în ceea ce privește opțiunea sa, este respectat. Sigur, noi suntem responsabili să-i informăm corect, prin intermediul profesioniștilor din sistemul de sănătate, și opțiunea sigur că este a cetățeanului și a părintelui.”

În privința Planului Național de Combatere a Cancerului, ministrul Alexandru Rafila a precizat că acesta este actualizat permanent pentru că apar medicamente și proceduri noi, adăugând că a fost înființat un Registru Național al Bolnavilor de Cancer. Pe de altă parte, el a dat asigurări că toate cele 27 de obiective medicale incluse inițial pe lista aprobată de Guvern vor fi construite.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol