11 aprilie 2021, 6:27

Acord pentru vaccinații din Israel și Grecia. Vor putea călători fără restricții în cele două țări

Israelul şi Grecia au încheiat luni un acord cu privire la turism care le va permite cetăţenilor lor care s-au vaccinat împotriva COVID-19 să călătorească fără restricţii în cele două ţări, relatează AFP şi dpa, preluate de Agerpres.

Trebuie să facilităm călătoriile celor care prezintă o dovadă de vaccinare şi vrem să facem acest lucru cu Israelul, care este cu mult înainte în materie de vaccinare„, a afirmat premierul grec Kyriakos Mitsotakis, într-o declaraţie comună cu omologul său israelian Benjamin Netanyahu.

Acordul le va permite turiştilor israelieni „să se deplaseze în Grecia fără nicio limitare şi fără carantină„, a precizat Netanyahu.

Aceste călătorii vor putea începe după ridicarea restricţiilor impuse în Israel privind zborurile internaţionale, care rămân deocamdată suspendate până pe 20 februarie.

Premierul israelian a adăugat că va fi creat un „paşaport verde” „imediat ce vor fi ridicate restricţiile cu privire la călătorii„.

Dpa menţionează că în Uniunea Europeană problema ridicării restricţiilor de călătorie pentru cei care s-au vaccinat este una controversată. Cele 27 de state membre ale UE lucrează la un certificat comun de vaccinare, dar o dezbatere asupra posibilelor avantaje asociate cu acesta a fost amânată, luna trecută. O altă serie de chestiuni rămân nerezolvate, cum ar fi posibilul risc de infectare, în pofida vaccinării.

Turismul este unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei, în Grecia.

Atena ar încerca să ajungă şi cu Marea Britanie la un acord similar cu cel cu Israelul.

La fel, Times of Israel susține că Israelul ar negocia cu Marea Britanie și Estonia un culoar de călătorie între țări pentru persoanele vaccinate. Informația a fost dată publicității de postul de radio al Armatei, Galei Tzahal. Potrivit acestuia, discuțiile dintre părți durează de câteva zile.

Aeroportul Ben Gurion este închis până la 20 februarie, de teama importării unor tulpini noi de coronavirus.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.