7 decembrie 2023, 15:32

Activista Greta Thunberg a fost reținută în Germania. De ce a fost ridicată de polițiști VIDEO

Greta Thunberg a fost reținută de polițiști, alături de mai mulți activiști, în timpul unui protest în Germania, potrivit dpa. Activista de mediu suedeză, în vârstă de 20 de ani, a luat parte la o manifestație împotriva evacuării și demolării satului Luezerath pentru extinderea unei mine de cărbune.

Suedeza a fost reţinută în timp ce protesta la mina de suprafaţă Garzweiler 2, la circa 9 kilometri de Luetzerath. Ea s-a alăturat vineri acestui protest.

”Vom folosi forţa pentru a vă aduce la un control al identităţii, aşadar vă rugăm să cooperaţi!”, le-a spus un poliţist german grupului de activişti, potrivit unor imagini video de la locul protestului.

”Greta Thunberg făcea parte din grupul de activişti care s-au îndreptat către gardul de protecţie. Ea a fost însă oprită şi adusă de noi împreună cu acest grup în afara zonei de pericol imediat, în vederea stabilirea identităţii”’, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din oraşul german Aachen.

Ţinută de un braţ, Greta a fost dusă de trei poliţişti la o anumită distanţă de marginea minei unde se aşezase mai devreme împreună cu grupul ei, apoi a fost însoţită înapoi către dubele poliţiei.

Drumuri ocupate, căi de acces și excavatoare: protestele față de extinderea minei de lignit continuă, chiar și după evacuarea satului Lutzerath. La fel și confruntările cu poliția.

Militanții pentru climă au continuat protestele marți în mai multe locuri din Rhenania de Nord Westphalia. Câteva sute de manifestanți s-au adunat în apropierea satului de acum evacuat. Printre ei se afla și activista climatică Greta Thunberg.

Poliția a folosit bâte, spray cu piper și agenți călare.

Sursa foto: Federico Gambarini/dpa


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol