28 noiembrie 2022, 19:58

Activiștii antirăzboi au lăsat un mesaj la mormântul părinților lui Putin: ”Dragi părinți, fiul vostru…”

Mai știți cum spuneam în copilărie, mai în glumă, mai în serios, că ne plângem de relele făcute de prieteni la părinții acestora, precum în bancul cu mama lui Ștefan cel Mare? Cam așa sună și știrea pe care v-o relatăm, numai că de data asta nu e nicio joacă.

Activiştii mişcării „Partidul morţilor” – axată pe acţiuni de protest prin manifestări artistice – au lăsat un mesaj scris pe o foaie ruptă dintr-un caiet de elev la mormântul părinţilor preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează publicaţia ucraineană Focus, citând media ruse.

Părinții liderului de la Kremlin, Maria Ivanovna şi Vladimir Spiridinovici Putin, sunt îngropați în cimitirul Serafimovskoie din Sankt Petersburg.

„Dragi părinţi! Fiul dumneavoastră se poartă urât! Absentează de la lecţiile de istorie, se bate cu colegii şi ameninţă să arunce întreaga şcoală în aer! Luaţi măsuri!”, se spune în mesajul lăsat la mormântul părinţilor lui Putin, care a devenit viral pe Telegram.

„Partidul Morţilor”, care a organizat şi înainte acţiuni artistice împotriva războiului, le recomandă ruşilor să nu se grăbească să adere la acest partid din cauza mobilizării anunţate în Rusia şi să facă tot posibilul să nu se lase încorporaţi pentru a fi trimişi să lupte în Ucraina.

Părinţii lui Putin – Vladimir Putin şi Maria Şelomova (Putina) – au decedat în 1999, respectiv 1998, înainte ca fiul lor să devină preşedinte.

La 21 septembrie, anunţând mobilizarea în Rusia, Vladimir Putin a ameninţat din nou cu o lovitură nucleară. Occidentul a denunţat aceste ameninţări ale Kremlinului, calificându-le drept iresponsabile, iar SUA au avertizat Rusia cu un răspuns ferm.

Sursa: Agerpres


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol