27 septembrie 2020, 1:02

Activități online oferite de Muzeul Naţional de Artă al României: Tururi virtuale, cursuri pentru copii

Muzeul Naţional de Artă al României este închis în această perioadă ca măsură de prevenţie a răspândirii COVID-19, dar pune la dispoziție mai multe activități printre care o serie de tururi virtuale tematice, cursuri pentru copii, cataloage online disponibile gratuit şi o revistă trimisă săptămânal pe email abonaţilor la newsletter.

În fiecare zi de miercuri, pe pagina de Facebook a muzeului se postează un tur virtual tematic, cu o selecţie de lucrări din patrimoniul muzeului care se înscriu în subiectul ales. Primele două tururi, apreciate de persoanele care urmăresc pagina, au avut ca teme „lucrări cu animale de companie” şi ‘200 de ani de la descoperirea sculpturii Venus din Milo’. Săptămâna aceasta vor fi aduse împreună lucrări realizate de la fereastra artistului, amintindu-ne că şi în interior putem găsi inspiraţie şi bucurie„, se arată în comunicatul muzeului, conform agerpres.ro.

Pe site-ul instituției se mai găsește un clip educativ, ce va fi postat săptămânal, pentru copii.

Celor care doresc să profite de această perioadă pentru a citi mai mult, MNAR le-a pus la dispoziţie, pe site-ul instituţiei, o parte dintre cataloagele publicate de-a lungul timpului, care pot fi acum răsfoite gratuit. Cu această ocazie, muzeul a făcut publică, pentru prima dată, o selecţie din volumul „Corneliu Baba şi elevii săi”. De asemenea, newsletterul trimis săptămânal abonaţilor a fost transformat într-o revistă ce reuneşte o parte dintre informaţiile oferite pe parcursul săptămânii respective„, prezintă MNAR.

sursa foto: rfi.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.