1 septembrie 2023, 10:31

#ActivSpreȘcoală: mersul pe jos, bicicleta și trotineta, alternative sănătoase la mașina personală

Asociația Urban Bike Revolution lansează campania #ActivSpreȘcoală, un demers ambițios dedicat susținerii mobilității active a elevilor din Sibiu, sub deviza “primul drum important din viața fiecărui copil este drumul spre școală”.

Campania are ca scop transformarea modului în care elevii se deplasează spre și de la școală, promovând mersul pe jos, bicicleta, trotineta și transportul public ca alternative durabile și sănătoase la mașina personală.

Cu peste 23.500 de elevi deplasându-se zilnic spre cele 32 de școli publice la nivelul orașului, #ActivSpreȘcoală vizează mobilizarea întregii comunități din Sibiu: părinți, școli, instituții publice și mediul de afaceri pentru a susține mobilitatea activă într-un efort colectiv de transformare a modului de deplasare al elevilor, scrie Ora de Sibiu.

Combaterea crizei climatice

Campania nu doar urmărește să creeze un mediu urban mai sigur și mai durabil, ci și să prezinte beneficii tangibile atât copiilor, cât și adulților din oraș.

Mobilitatea activă aduce multiple beneficii pentru sănătatea copiilor, contribuind la creșterea nivelului de activitate fizică, la dezvoltarea socială și la reducerea expunerii la poluare.

Totodată, această poate ajuta la diminuarea stresului și anxietății părinților, oferindu-le mai mult timp și flexibilitate în rutina zilnică.

Întreaga campanie dispune de o componentă de comunicare importantă, acoperind atât mediul online, cât și cel offline. Ea include publicarea de date și cercetări relevante, portrete ale persoanelor din comunitate și mesaje cheie menite să sensibilizeze populația.

În plus, reprezintă un spațiu de întâlnire pentru cei dornici să devină parte activă în transformarea modului în care elevii se deplasează spre și de la școală.

“Suntem dedicați în crearea unui mediu urban prietenos, accesibil și sustenabil pentru toți elevii din Sibiu”, a declarat Andrei Rusu, președintele Urban Bike Revolution.

“Campania #ActivSpreȘcoală reflectă angajamentul nostru de a face din drumul spre școală o experiență pozitivă și benefică pentru fiecare copil.”

Campania #ActivSpreȘcoală face parte din programul “Laboratorul de mobilitate urbană activ” (LUMA) și are sprijinul unor parteneri de încredere precum Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România,

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu împreună cu peste 20 de școli din municipiu.

Această inițiativă reprezintă o invitație deschisă pentru toți sibienii dornici să contribuie la transformarea sustenabilă a modului în care elevii se deplasează în oraș.

Prin mobilitatea activă și implicarea comunității, #ActivSpreȘcoală își propune să construiască un viitor mai sănătos și mai durabil pentru toți locuitorii orașului.

Despre UBR

Urban Bike Revolution (UBR) este o organizație non-profit care promovează mobilitatea velo în Sibiu pentru deplasările din rutina zilnică.

Demersul nostru este să facem mersul pe bicicletă atractiv ca mijloc de deplasare zilnic, prin evenimente, proiecte, studii și propuneri de politici publice, pentru ca sibienii să aibă o viață de mai bună calitate.

Proiectele UBR sunt întotdeauna co-creative și participative. Cele mai cunoscute sunt BikeSchool – proiect educațional pentru creșterea nivelului de cunoștințe privind utilizarea bicicletei în siguranță; Unstoppable – program dedicat îmbunătățirii condițiilor de mobilitate și sport pentru persoanele cu nevoi speciale; Ride-in – integrarea bicicletei ca mijloc de deplasare în evenimentele culturale din oraș, de exemplu Ride-in @ Astrafilm.

Cea mai importantă inițiativă UBR este LUMA – Laboratorul de Mobilitate Urbană Activă, în cadrul căruia colectăm și oferim date corecte, măsurate despre mobilitate, comunicăm despre eficiență, ecologie și siguranță, încurajăm activarea comunității prin campanii și evenimente.

Sursa: Ora de Sibiu


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol