14 iunie 2021, 6:02

„Actori de pus în ramă”. La Teatrul Nottara

În cadrul campaniei desfășurate în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, actorii Teatrului Nottara au „interpretat” șaisprezece lucrări din patrimoniul MNAR. Cincisprezece picturi și o sculptură. „Actori de pus în ramă” se apropie de final în spațiul de la Nottara.

Care actori au fost puși în ramă?

Actorii „puși în ramă” au fost: Ioana Calotă, Alexandru Mike Gheorghiu, Luminița Erga, Diana Roman, Raluca Gheorghiu, Filip Ristovski (foto sus). Lor li s-au adăugat Mihaela Subțirică, Ion Grosu, Sorina Ștefănescu, Șerban Gomoi, Laura Anghel, Corina Dragomir, Cristina Juncu,  Dan Bordeianu, Crenguța Hariton și Răzvan Bănică.

Serban Gomoi/Sabin Pop, Autoportret

De-a lungul celor șaisprezece săptămâni, campania ne-a purtat prin Galeria Națională și Galeria Europeană ale MNAR, dar și prin muzeele satelit Muzeul Colecțiilor de Artă și Muzeul K.H. Zambaccian. De menționat este și oprirea în Spațiile Istorice ale fostului Palat Regal. Ca urmare a transformării lui Dan Bordeianu în… Principele Domnitor Carol I.

Fiecare actor a realizat un scurt material video, cu prezentarea artistului și a lucrării reinterpretate, pe baza textelor primite de la specialiștii muzeului.

Au fost aduse în prim-plan atât lucrări ale unor artiști foarte cunoscuți, precum: Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Iosif Iser, Corneliu Baba, Auguste Rodin, Peter Paul Rubens, cât și ale unor pictori ca: Ipolit Strâmbu, Sabin Popp sau George Peter Alexander Healy.

Crenguta Hariton/Anonim, Femeie cu rochie albastră

Acum, campania „Actori de pus în ramă” merge mai departe. Pentru a răsplăti efortul actorilor și pentru o mai mare vizibilitatea a demersului, lucrările vor fi expuse, până în  19 octombrie, în vitrinele principale ale Teatrului Nottara.Ulterior ele vor putea fi admirate pe gardul Muzeului Național de Artă al României, de pe Calea Victoriei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.