25 ianuarie 2021, 21:29

Actrița Rita Wilson, soția lui Tom Hanks, povestește prin ce a trecut după infectarea cu noul coronavirus

Acum mai bine de trei săptămâni din Australia venea o veste oarecum surprinzătoare despre infectarea cu noul coronavirus a actorilor Tom Hanks și Rita Wilson. Erau la filmări, au fost internați amândoi, și după două săptămâni au fost externați.

Acum vin și detaliile. Rita Wilson a declarat într-un interviu pentru postul CBS că a prezentat efecte secundare extreme după ce i-a fost administrat medicamentul antimalaric clorochină pentru tratarea noului coronavirus.

Dezvăluirea survine în contextul în care acest medicament ieftin pentru tratarea malariei şi derivatul său mai puţin toxic hidroxiclorochina au fost descrise de preşedintele SUA, Donald Trump, drept tratamente-minune în lupta împotriva pandemiei, deşi încă nu s-a stabilit dacă ele funcţionează ca tratament pentru COVID-19.

Tom Hanks a dezvoltat simptome mai uşoare, a precizat Wilson.

Actriţa a povestit că a prezentat simptome ale virusului pe parcursul primelor zile, cum ar fi oboseală, dureri musculare şi febră cu frisoane, „aşa cum nu avuse niciodată înainte”, potrivit comentariilor făcute de aceasta la emisiunea „This Morning” de la CBS.

Ea a primit tratamentul antimalaric în jurul celei de-a noua zi.

„Ştiu că oamenii vorbesc despre acest medicament, dar ce vă pot spune este că nu ştiu dacă a funcţionat, sau dacă era doar timpul ca febra să dispară”, a adăugat Wilson.

„Febra s-a dus – însă clorochina a avut efecte secundare extreme. Mi-era foarte greaţă şi aveam vertij, nu puteam merge şi îmi simţeam muşchii extrem de slăbiţi”, a adăugat ea.

„Cred că oamenii trebuie să fie foarte atenţi la acest medicament. Nu ştim de fapt dacă este util în acest caz”, a continuat actriţa.

Atât Hanks, cât şi Wilson au donat sânge pentru a ajuta studierea noului coronavirus.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.