6 iulie 2020, 8:14

Adele, drumul de la MySpace la cel mai vândut album al secolului în Marea Britanie

Adele (Adele Laurie Blue Adkins) s-a născut la 5 mai 1988, în Tottenham, Marea Britanie. Mult îndrăgita artistă a început să cânte de la vârsta de patru ani, fiind inspirată de muzica formaţiei britanice Spice Girls.

Începând cu vârsta de 11 ani, când s-a mutat alături de mama sa în cartierul West Norwood, Adele a ascultat muzica R&B înregistrată de Aaliyah, Destiny’s Child sau Mary J. Blige.

Cu toate acestea, ceea ce a determinat-o pe Adele să să devină cântăreaţă a fost Pink, una dintre cele mai apreciate soliste de muzică pop-rock din lume. Aceasta a mărturisit că momentul de cotitură care a făcut-o să se decidă a fost la 13 ani, după ce a fost la unul dintre concertele lui Pink şi a fost impresionată de recitalul acesteia.

La vârsta de 16 ani Adele a absolvit Şcoala ”BRIT” din Selhurst, Croydon (Londra), unde le-a avut colege de clasă pe Leona Lewis şi Jessie J. În toamna anului 2006 a înregistrat două piese – ”Daydreamer” şi ”My Same” – care au fost incluse în revista online PlatformsMagazine.com.

Început de carieră pe MySpace

Ulterior Adele a imprimat un disc ce conţinea trei cântece şi i l-a înmânat unui prieten, care l-a publicat pe reţeaua de socializare MySpace. Materialul le-a stârnit interesul reprezentanţilor casei de discuri XL Records, care i-au oferit acesteia un contract de management. Cele două părţi au semnat un contract în septembrie 2006, potrivit site-ului www.thefamouspeople.com.

Cea mai cunoscută și cântată piesă a artistei, rămâne însă, melodia ”Someone Like You” care face parte din albumul ”Rolling In The Deep”, ce a avut un  real succes în întreaga lume. La mijlocul lunii februarie 2011, după ce a cântat la Brit Awards, melodia ”Someone Like You” a urcat direct pe primul loc în UK Singles Chart, în timp ce ”21” a rămas lider.

Acestă reprezentație i-a adus cântăreței un record. A fost singura artistă în viață care a reușit să fie pe primul loc atât în Official Singles Chart, cât şi în Official Album Chart simultan, de la The Beatles în 1964.

În septembrie 2011, Adele a devenit prima artistă din istoria Marii Britanii care a vândut trei milioane de exemplare ale unui album într-un singur an calendaristic. În noiembrie, cântăreaţa a doborât un record cu ”21”, fiind prima care a vâdut mai mult de un milion de copii ale unui album pe varianta europeană a site-ului iTunes. O lună mai târziu, ”21” a devenit cel mai bine vândut album al secolului în Marea Britanie, depăşind ”Back to Black” al lui Amy Winehouse. La 30 noiembrie 2011, Adele a primit şase nominalizări la cea de-a 54-a gală a Grammy Awards, potrivit Agerpres. 

Citește mai mult aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.