CITIRE

Adele, drumul de la MySpace la cel mai vândut albu...

Adele, drumul de la MySpace la cel mai vândut album al secolului în Marea Britanie

Adele (Adele Laurie Blue Adkins) s-a născut la 5 mai 1988, în Tottenham, Marea Britanie. Mult îndrăgita artistă a început să cânte de la vârsta de patru ani, fiind inspirată de muzica formaţiei britanice Spice Girls.

Începând cu vârsta de 11 ani, când s-a mutat alături de mama sa în cartierul West Norwood, Adele a ascultat muzica R&B înregistrată de Aaliyah, Destiny’s Child sau Mary J. Blige.

Cu toate acestea, ceea ce a determinat-o pe Adele să să devină cântăreaţă a fost Pink, una dintre cele mai apreciate soliste de muzică pop-rock din lume. Aceasta a mărturisit că momentul de cotitură care a făcut-o să se decidă a fost la 13 ani, după ce a fost la unul dintre concertele lui Pink şi a fost impresionată de recitalul acesteia.

La vârsta de 16 ani Adele a absolvit Şcoala ”BRIT” din Selhurst, Croydon (Londra), unde le-a avut colege de clasă pe Leona Lewis şi Jessie J. În toamna anului 2006 a înregistrat două piese – ”Daydreamer” şi ”My Same” – care au fost incluse în revista online PlatformsMagazine.com.

Început de carieră pe MySpace

Ulterior Adele a imprimat un disc ce conţinea trei cântece şi i l-a înmânat unui prieten, care l-a publicat pe reţeaua de socializare MySpace. Materialul le-a stârnit interesul reprezentanţilor casei de discuri XL Records, care i-au oferit acesteia un contract de management. Cele două părţi au semnat un contract în septembrie 2006, potrivit site-ului www.thefamouspeople.com.

Cea mai cunoscută și cântată piesă a artistei, rămâne însă, melodia ”Someone Like You” care face parte din albumul ”Rolling In The Deep”, ce a avut un  real succes în întreaga lume. La mijlocul lunii februarie 2011, după ce a cântat la Brit Awards, melodia ”Someone Like You” a urcat direct pe primul loc în UK Singles Chart, în timp ce ”21” a rămas lider.

Acestă reprezentație i-a adus cântăreței un record. A fost singura artistă în viață care a reușit să fie pe primul loc atât în Official Singles Chart, cât şi în Official Album Chart simultan, de la The Beatles în 1964.

În septembrie 2011, Adele a devenit prima artistă din istoria Marii Britanii care a vândut trei milioane de exemplare ale unui album într-un singur an calendaristic. În noiembrie, cântăreaţa a doborât un record cu ”21”, fiind prima care a vâdut mai mult de un milion de copii ale unui album pe varianta europeană a site-ului iTunes. O lună mai târziu, ”21” a devenit cel mai bine vândut album al secolului în Marea Britanie, depăşind ”Back to Black” al lui Amy Winehouse. La 30 noiembrie 2011, Adele a primit şase nominalizări la cea de-a 54-a gală a Grammy Awards, potrivit Agerpres. 

Citește mai mult aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.