16 noiembrie 2023, 6:04

Adevăr sau provocare? Rusia: două drone ucrainene au atacat Kremlin-ul și ar fi încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin (VIDEO)

Rusia pretinde că două drone ucrainene ar fi încercat să lovească noaptea trecută clădirea Kremlinului, în ceea ar putea să fie o tentativă de asasinare a lui Vladimir Putin.

“Regimul de la Kiev a încercat să lovească cu drone reședința de la Kremlin a președintelui Federației Ruse”, transmite Moscova, care precizează că dronele au fost distruse, iar resturile acestora au căzut în zona din apropierea reședinței președintelui Rusiei, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. Imaginile de pe rețelele de socializare rusești arată nori de fum care se ridică în zona Palatului principal al Kremlinului, și cum o porțiune dintr-un acoperiș a luat foc.

“Ca urmare a actului terorist, președintele Federației Ruse nu a fost rănit. Programul său de lucru nu s-a schimbat și continuă ca de obicei”, se mai arată în comunicatul oficial. Kremlinul cataloghează această acțiune ca fiind un act terorist planificat “și un atentat la viața președintelui Federației Ruse, desfășurat în ajunul Zilei Victoriei, la parada din 9 mai, la care este planificată și prezența unor oaspeți străini”.

Filmarea data publicității nu a fost deocamdată analizată de surse independente pt a se dovedi dacaă e sau nu adevărată.

Ulterior, Kiev-ul a negat că ar avea vreo legătură cu incidentul.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol